Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απασφάλισε η Λαγκάρντ: Χωρίς μείωση χρέους το ΔΝΤ δεν μετέχει στο πρόγραμμα

Απασφάλισε η Λαγκάρντ: Χωρίς μείωση χρέους το ΔΝΤ δεν μετέχει στο πρόγραμμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη σημασία που δίνει το ΔΝΤ στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επιβεβαίωσε η Κριστίν Λαγκάρντ από τη συνέντευξη Τύπου στο Περού, όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία ερωτηθείσα για το ζήτημα της απομείωσης, όπως ζητά και η κυβέρνηση Τσίπρα ώστε να καταστεί βιώσιμο, ήταν κάτι παραπάνω από σαφής: «Εάν το Ταμείο δεν “δει” ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τότε δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα» απάντησε η Κριστίν Λαγκάρντ στέλνοντας σαφές μήνυμα στο Βερολίνο που βλέπει τον εφιάλτη του (την απειλή να μη μετέχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης) να απειλεί να γίνει πραγματικότητα.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επανέλαβε ότι την πάγια θέση της Ουάσιγκτον, ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, καθώς και ότι η θέση του Ταμείου για τη διατηρησιμότητα του χρέους δεν έχει μεταβληθεί από τον περασμένο Ιούλιο, οπότε και δημοσίευσε την τελευταία έκθεση βιωσιμότητας.

Παράλληλα, η Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ψηφίσει της απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που αφορούν κυρίως στο Ασφαλιστικό ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και εν συνεχεία να αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες για την απομείωση του χρέους που θα το επαναφέρουν σε τροχιά βιωσιμότητας.

Ερωτηθείσα για τον τρόπο μείωσης του χρέους, η Κριστίν Λαγκάρντ δεν θέλησε να μπει σε τεχνικές λεπτομέρειες, αφήνοντας στους ευρωπαίους εταίρους την επιλογή της τεχνικής απομείωσης. «Η Ευρωζώνη είναι αυτή που θα πρέπει να αποφασίσει τον τρόπο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Εάν δεν υπάρξει ελάφρυνση ο ESM θα είναι ο αποκλειστικός χρηματοδότης της χώρας. Χωρίς ελάφρυνση του χρέους, το ΔΝΤ θα έχει μόνο ρόλο παρατηρητή» σημείωσε η Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο στη Λίμα του Περού, με κύριο μενού της συνάντησης τη βιωσιμότητα του χρέους, τη μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Ο Πολάκης συνέθλιψε τον αλαζονικό Τσακαλώτο της ήττας: «Έκανες δώρο 37 δισ. στον Μητσοτάκη και τους τραπεζίτες»

Ο «Τσακαλώτος της ήττας» απαντά στον Τσίπρα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr