Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος στο θρίλερ με τον ΦΠΑ στην Παιδεία – Ανακοινώνονται τα ισοδύναμα

Τέλος στο θρίλερ με τον ΦΠΑ στην Παιδεία – Ανακοινώνονται τα ισοδύναμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν θα επιβληθεί ΦΠΑ σε καμία βαθμίδα της κυβέρνησης και τα ισοδύναμα θα ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα, ωστόσο η επίτευξη συμφωνίας περνάει από το ανοιχτό ζήτημα των «κόκκινων» δανείων και της προστασίας πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη προς αναζήτηση συμφωνίας πριν από το Eurogroup της Δευτέρας, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα των πλειστηριασμών.

Η κυβέρνηση τρέχει να κλείσει τις εκκρεμότητες, με κυριότερες αυτές που αφορούν τη ρύθμιση των 100 δόσεων και τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και οι σχετικές ρυθμίσεις ενδέχεται να έρθουν ακόμη και ως τροπολογίες στο πολυνομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων, που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Πληροφορίες λένε ότι το οικονομικό επιτελείο έχει επεξεργαστεί σχετικό σενάριο – πρόταση ώστε το ποσοστό των νοικοκυριών που θα καλύπτονται να «πέσει» από το 72% που είναι σήμερα, κοντά στο 68%.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται η αντικειμενική αξία του ακινήτου από τις 200.000 που είχε οριστεί με την τελευταία πρόταση να υποχωρήσει στις 180.000.

Σε κάθε περίπτωση κ. Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, έθεσε ευθέως το θέμα των «κόκκινων» δανείων και γενικότερα της υλοποίησης της συμφωνίας, συνδέοντας το θέμα με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Ετσι, αναφέρθηκε στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, τα οποία σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης και στις «παράλογες απαιτήσεις για την πιθανότητα να άρουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας για τους Ελληνες πολίτες», τη στιγμή που «κάνουμε το καθήκον μας και θα δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για να έχουν στέγη οι πρόσφυγες, έστω και προσωρινή».

Σύμφωνα με πηγές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, ο κ. Σουλτς, που δήλωσε δημοσίως ότι κατέγραψε τα ελληνικά αιτήματα και θα τα μεταφέρει στους συνομιλητές του στις Βρυξέλλες, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βρίσκεται υπό πίεση, δεδομένου του βάρους που σηκώνει στο προσφυγικό ζήτημα και αναφέρθηκε στη ρήτρα εξαίρεσης από το Σύμφωνο Σταθερότητας, που ισχύει για χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr