ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τράπεζες, Χρηματιστήριο Αθηνών,


















































Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με άνοδο άνω του 2% υποδέχτηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.
Αναλυτικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε αυξημένος κατά 2,18% στις 657,88 μονάδες. Η ανώτερη τιμή που κατέγραψε η αγορά, ήταν στις 668,36 μονάδες και η χαμηλότερη στις 652,55.
Η αγορά αποτύπωσε την «ανακούφισή» της μετά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.
Ωστόσο, τη θετική αυτή εξέλιξη, σκίασε η συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο των πωλητών, εξαιτίας της φημολογίας για τις τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου. Μάλιστα, αν και οι μετοχές του κλάδου ξεκίνησαν με σημαντικά κέρδη, καθώς ανακοινώθηκε και η κάλυψη των στόχων των ΑΜΚ της Alpha Bank ΑΛΦΑ και της Eurobank, γρήγορα το κλίμα άλλαξε, οδηγώντας τις μετοχές σε ισχυρές απώλειες.
Σε αυτό το κλίμα, η Πειραιώς, από το +9,76% το πρωί, κατέγραψε απώλειες 12,20%, η Εθνική, από το +8,78%, έκλεισε στο -7,56%, η Eurobank ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στο -11,11%, από το +18,52% το πρωί, ενώ η Alpha Bank από το +15,62%, έκλεισε αμετάβλητη, αν και βρέθηκε ακόμη και στο -6,25%.
Ο μη τραπεζικός κλάδος στήριξε την άνοδο του γενικού δείκτη, ανακάμπτοντας από τις χθεσινές απώλειες. Ειδικότερα, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΔΕΗ ΔΕΗ+7,52% (+7,52%), της ΕΧΑΕ ΕΧΑΕ+6,85% (+6,85%), της Viohalco(+6,50%), της Grivalia Properties(+5,67%), της Motor Oil(+5,60%), των ΕΛΠΕ (+5,35%), της ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ+4,71% (+4,71%), της Coca Cola HBC (+3,67%), της Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ+3,22% (+3,22%) και της Ελλάκτωρ(+3,11%).























































