Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλαλούμ: Ο Αλεξιάδης κατά των φόρων στα τσιγάρα αλλά υπέρ στα καύσιμα!

Αλαλούμ: Ο Αλεξιάδης κατά των φόρων στα τσιγάρα αλλά υπέρ στα καύσιμα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Είναι εμφανές ότι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επικρατεί σύγχυση. Ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την πρόταση του που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών για νέο φόρο στα καύσιμα, προκειμένου να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας , την παρασκευή στην Βουλή δήλωσε ότι η αύξηση των φόρων αποτελεί κίνητρο για φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο και έχει ως συνέπεια την μείωση της εισπραξιμότητας των φόρων!

Συγκεκριμένα απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, σχετικά με την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας προϊόντων καπνού, και αναγνώρισε ότι η αύξηση της φορολόγησής τους είχε επιπτώσεις στα δημόσια έσοδα και δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

«Κάθε φορά που αυξάνουμε τη φορολογία στα καπνικά προϊόντα, χάνουμε περισσότερους φόρους από ό,τι εισπράττουμε». Αυτό ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, προφανώς διαψεύοντας τον ίδιο του τον εαυτό, όταν προ ημερών μιλούσε για αύξηση των φόρων στα καύσιμα ως ισοδύναμο¨για την μείωση των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Είναι απορίας άξιον, πως ο έμπειρος σε φορολογικά ζητήματα κ. Αλεξιάδης, δεν σκέφτηκε το ίδιο για τα καύσιμα, το λεθρεμπόριο και η φοροδιαφυγή των οποίων οργιάζει και είναι κατά πολύ υψηλότερα απ ότι στα τσιγάρα.

Αιτιολογώντας την θέση του αυτή για τα καπνικά, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι «Πρέπει να ξεφύγουμε από τις πολιτικές που, παρά τις αρχικές μας προθέσεις, έχουν καταστροφικά αποτελέσματα και οδηγούν στο κλείσιμο επιχειρήσεων αλλά και περιπτέρων».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα προβλέπει ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για την ιχνηλασιμότητα των πακέτων τσιγάρων, με στόχο, όπως είπε, να ενισχυθούν οι μηχανισμοί ελέγχου και να χτυπηθεί το λαθρεμπόριο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Κασιδιάρη

Public Issue: Χάθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών σε Δικαιοσύνη, Αστυνομία, Πολιτικούς και Βουλή

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr