ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έσοδα: Σημαντική αύξηση λόγω ΕΝΦΙΑ κατέγραψε το Υπ. Οικονομικών

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σημαντική αύξηση 29% παρουσίασαν τα φορολογικά έσοδα το Νοέμβριο όπως προκύπτει από τα αναλυτικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Η ανάκαμψη των εσόδων οφείλεται τόσο στην μεγάλη αύξηση των εισπράξεων των Δ.Ο.Υ από το φόρο εισοδήματος και τους φόρους στην περιουσία όσο και από τον ΦΠΑ.

Ειδικότερα, το σύνολο των εσόδων που εισπράχθηκε από τις εφορίες αυξήθηκε το Νοέμβριο κατά 753,720 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι και ανήλθε σε 3,335 δισ. ευρώ έναντι 2,6 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Ανά κατηγορία εσόδων, η εξέλιξη των εισπράξεων είναι η ακόλουθη: Τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος αυξήθηκαν κατά 34,91%, τα έσοδα από τους φόρους στην περιουσία κατά 42,24%, ενώ στον ΦΠΑ η αύξηση ανήλθε σε 28,22%.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται αφενός στην καταβολή της τρίτης δόσης του φόρου εισοδήματος αλλά και στον ΕΝΦΙΑ, στις αυξημένες προκαταβολές, ενώ σημαντική ήταν επίδραση από την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νόμος Κατσέλη: Νομοθετική ρύθμιση του υπ. Οικονομικών – Τι προβλέπει για δόσεις και αποπληρωμή

Θεώνη (ΕΛ.Α.Σ.): «Πρώτη φορά βλέπω τόσο άγχος στα πάνελ για τη φορολόγηση του πλούτου»

Το ιρανικό Fars υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Τραμπ αποδέχτηκε το Ιράν να επιβάλλει ναυτιλιακά τέλη στα Στενά του Ορμούζ

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στην κυβέρνηση – Δείτε τα ονόματα

Reuters: Ελληνικά σχέδια για φόρο 15% στα κέρδη από τα κρυπτονομίσματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr