Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξετινάζουν τη λίστα Λαγκάρντ – 500.000 κινήσεις λογαριασμών στον εισαγγελέα

Ξετινάζουν τη λίστα Λαγκάρντ – 500.000 κινήσεις λογαριασμών στον εισαγγελέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εισαγγελία Πρωτοδικών,

Καταιγιστικές θα είναι το προσεχές διάστημα οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αφού τα νέα δεδομένα που αποκαλύφθηκε την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο ότι βρίσκονται στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών τους λύνουν τα χέρια και ανοίγουν το δρόμο για την αξιοποίησή της.

Το απόγευμα ο γγ του υπουργικού συμβουλίου, Μιχάλης Καλογήρου, παρέδωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο ένα τεράστιο κρυπτογραφημένο αρχείο που για να ανοιχθεί θα χρειαστεί παρέμβαση ειδικού.

Το εν λόγω ρχείο θα ξεκλειδώσει όλα τα… ένοχα μυστικά της λίστας Λαγκάρντ, η οποία περιείχε αριθμούς λογαριασμών σε μία δεδομένη χρονική στιγμή. Και αυτό, διότι το εν λόγω αρχείο περιλαμβάνει κινήσεις των λογαριασμών που περιέχονται στη λίστα, δηλαδή ποιος κατέθεσε χρήματα, πόσα και πού διοχετεύθηκαν. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά αποκαλύπτονται πλέον και οι τροφοδότες λογαριασμοί. Αξιωματούχος του ΣΔΟΕ σημείωνε χαρακτηριστικά ότι με τα νέα δεδομένα μπορεί πλέον να αξιοποιηθεί άμεσα το περιεχόμενο της λίστας ακόμα και σε λογαριασμούς που εμφανίζουν μηδενικό υπόλοιπο, αφού με τις κινήσεις μπορεί να εξεταστεί σε βάθος χρόνου και να αποδειχθεί ότι πριν φτάσει στο μηδέν έχουν περάσει τεράστια ποσά μέσα από αυτόν.

Η νέα λίστα, η οποία περιέχει 500.000 κινήσεις λογαριασμών και εμβάσματα παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον πρώην υπάλληλο της HSBC Ερβέ Φαλτσιανί στον Μιχάλη Καλογήρου σε ταξίδι αστραπή που πραγματοποίησε ο τελευταίος στο Παρίσι, ενώ νωρίτερα βρισκόταν στις Βρυξέλλες.

Πηγές από την Εισαγγελία Πρωτοδικών εκφράζουν τη σιγουριά τους πλέον για την αξιοποίηση της λίστας αφού με τις 500.000 κινήσεις των λογαριασμών και με την τροπολογία που ψηφίστηκε την Τετάρτη, με την οποία ουσιαστικά νομιμοποιούνται όλες οι λίστες, ανεξαρτήτως αν είναι παράνομα αποδεικτικά μέσα, ανοίγει ο δρόμος για να μπει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία.

Από το οικονομικό επιτελείο σημειώνουν ότι οι αποκαλύψεις θα συνδεθούν και με το νομοσχέδιο για εθελουσία επιστροφή μη δηλωθέντων χρημάτων απο το εξωτερικό, αφού πλέον οι φοροφυγάδες ουσιαστικά θα έχουν ως μόνη επιλογή την επιστροφή χρημάτων και μάλιστα με ευνοϊκές νομικές συνθήκες. Παράλληλα η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει άμεσα τη διυπουργική επιτροπή για την καταπολέμηση διαφθοράς με επικεφαλής τον Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιτρομοκρατική: Δικογραφία σε βάρος Αιγυπτίου που ζει στην Ελλάδα για σχόλια υπέρ της Χαμάς

Εισαγγελική παρέμβαση για το ετοιμόρροπο ΟΑΚΑ

Ο πάτερ Αντώνιος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις – Καλείται να καταθέσει ο Βαξεβάνης

Επιστολή Πολάκη προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: Ζητά άμεσα πειθαρχικό έλεγχο και τιμωρία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr