Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Να μεταφερθεί ολοκληρωτικά η οικονομική κυριαρχία στις Βρυξέλλες, ζητά ο Κερέ

Να μεταφερθεί ολοκληρωτικά η οικονομική κυριαρχία στις Βρυξέλλες, ζητά ο Κερέ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να λειτουργήσει ως υπουργείο Οικονομικών για την ευρωζώνη, δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να λάβουν μέτρα για να δείξουν ότι επιθυμούν το ευρώ να αποτελέσει μια διαρκή επιτυχία.

Ο Μπενουά Κερέ, που είναι μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ζήτησε «ισχυρή πολιτική δέσμευση για την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης προκειμένου να δοθεί στην κοινή γνώμη, τις επιχειρήσεις και τις αγορές ένα ισχυρό μήνυμα ότι λαμβάνουμε στα σοβαρά το να καταστήσουμε το ευρώ μια επιτυχία με διάρκεια».

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της ιδέας δημιουργίας ενός υπουργείου Οικονομικών της ευρωζώνης, ένα βήμα στον οποίο θα αντιδράσουν πολλές χώρες της ευρωζώνης, οι οποίες θέλουν να προστατεύσουν την αυτονομία τους.

«Ένα στοιχείο εδώ θα είναι η ενδυνάμωση του εκτελεστικού οργάνου της ευρωζώνης με ένα υπουργείο Οικονομικών της ευρωζώνης, είτε αυτό τελεί εντός της Επιτροπής είτε είναι αυτόνομο όργανο», επισήμανε.

«Ένα ακόμα στοιχείο θα είναι να δημιουργηθεί μια πραγματική νομοθετική ικανότητα σε επίπεδο ευρωζώνης και θεσμοί που λειτουργούν προς το συμφέρον της ευρωζώνης, όπως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, να είναι υπόλογοι σε αυτή».

Ο Κερέ επίσης υποστήριξε ότι προκειμένου η ανάκαμψη της Ευρώπης να καταστεί διαρθρωτική και κατά συνέπεια να αυξηθεί η δυνητική ανάπτυξη και να μειωθεί η διαρθρωτική ανεργία, δεν επαρκούν από μόνες τους οι κινήσεις νομισματικής πολιτικής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr