ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αρχή του τέλους για τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να καταθέσει προτάσεις για το πώς θα μειωθούν οι κίνδυνοι ασφαλείας που συνδέονται με το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ το οποίο υπάρχει κίνδυνος να χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Περίπου το 30% των μετρητών άνω του 1 τρισ. ευρώ που βρίσκονταν πέρυσι σε κυκλοφορία ήταν διαθέσιμο σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ.

«Θα ζητήσουμε από την ΕΚΤ να εξετάσει τα μετρητά και την προσβασιμότητα του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ», δήλωσε ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ σε δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Υπάρχουν κίνδυνοι ότι τα μεγάλα χαρτονομίσματα και τα μεγάλα ποσά σε μετρητά μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Υπόθεση Marfin: Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι – Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη

Θεσσαλονίκη-Εμπρηστική Επίθεση: Στη φυλακή 29χρονος και 26χρονη

Υπόθεση Marfin: Τι λέει η Αστυνομία, τι λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης

Συνελήφθη στη Βρετανία η 46χρονη για τον φονικό εμπρησμό της Marfin

Υπόθεση Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη που καταζητείται – Δηλώνει αθώα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr