Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ύφεση 0,2% για την ελληνική οικονομία το 2015

Ύφεση 0,2% για την ελληνική οικονομία το 2015
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ύφεση της τάξης του 0,2% βρέθηκε η ελληνική οικονομία το 2015, με το ΑΕΠ να διαμορφώνεται σε 185,1 δισ. ευρώ από 185,5 δισ. ευρώ το 2014, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τους ετήσιους εθνικούς λογαριασμούς 2015 και τον υπολογισμό από το άθροισμα των αντίστοιχων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, πέρυσι η τελική καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε 0,2%, με την κατανάλωση των νοικοκυριών να αυξάνεται κατά 0,3% και αυτή της Γενικής Κυβέρνησης να μένει αμετάβλητη. Οι ιδιωτικές επενδύσεις μειώθηκαν 13,1%, ενώ καταγράφηκε μείωση 3,8% στις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών και πτώση 6,9% στις εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών λόγω κυρίως των capital controls.

Από την ΕΛΣΤΑΤ προβλέπεται και δεύτερη εκτίμηση του ΑΕΠ, η οποία είναι προγραμματισμένη να ανακοινωθεί στις 14 Οκτωβρίου. Η εκτίμηση αυτή γίνεται με την χρήση ετήσιων στοιχείων από τις πηγές και με την μέθοδο των πινάκων προσφοράς και χρήσεων ανά προϊόν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανική έρευνα: Στο 21,6% του ΑΕΠ η παραοικονομία στην Ελλάδα – Αύξηση και στη Γερμανία

Το ιρανικό καθεστώς επιστρατεύει τη Χεζμπολάχ και ιρακινές πολιτοφυλακές καθώς η εξέγερση εξαπλώνεται

Ιράν: 12η νύχτα διαδηλώσεων – Ο Τραμπ κάλεσε τον ιρανικό λαό να «πιστέψει σθεναρά στην ελευθερία»

Ιράν: Πλήρες «μπλακάουτ» στο διαδίκτυο – Κλιμακώνεται η αιματηρή καταστολή

Νέες συγκρούσεις στο Ιράν ενώ η αντιπολίτευση καλεί σε κλιμάκωση των διαδηλώσεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr