ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΕΠΑ - Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, Φυσικό Αέριο,


















































Τουρκία: Δεν έχει ζητηθεί «άδεια» για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Προχωράμε κανονικά σε ελληνικά και
Το Abeille Marengo ξεκινά θαλάσσιες έρευνες για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου
Χακάν Φιντάν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - Πηγές ελληνικού ΥΠΕΞ: «Η εσωτερική διαχείριση από την
Κύπρος - Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Πόλεμος εντυπώσεων κατά του Μητροπολίτη που ξεσκέπασε το σκάνδαλο
Φλόριντα: Συνελήφθη ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ - Είχε στην κατοχή του υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι Επιχειρήσεις Αερίου (ΕΠΑ), δηλαδή οι θυγατρικές της ΔΕΠΑ που έχουν την ευθύνη για τη διανομή του αερίου στα σπίτια, έχουν ήδη λάβει τα τιμολόγια με έκπτωση 3,2%, την οποία ετοιμάζονται, πιθανότατα από Δευτέρα, να την μετακυλήσουν στους καταναλωτές.
Με αντίστοιχα μειωμένες τιμές έχουν προμηθευτεί αέριο από τη ΔΕΠΑ και ο μεγάλες βιομηχανίες, καθώς και οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής.
Πρέπει να σημειωθεί ότι μέσα στο 2015 τα τιμολόγια αερίου είχαν διολισθήσει περίπου κατά 15%, καθώς η ΔΕΠΑ περνάει στους πελάτες της τις μειώσεις τιμών που εξασφαλίζει από τους προμηθευτές της (κυρίως Ρώσους και Αλγερινούς) λόγω της ραγδαίας πτώσης που σημειώνουν το τελευταίο διάστημα οι διεθνείς χρηματιστηριακές τιμές των καυσίμων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μειώσεις είναι πιθανόν να συνεχιστούν και στα επόμενα τρίμηνα, καθώς οι ΕΠΑ εκτός των μειώσεων στις διεθνείς τιμές, πρόκειται να μετακυλήσουν στους πελάτες της και το όφελος από τις χαμηλότερες τιμές προμήθειας που εξασφάλισαν στο πλαίσιο των δημοπρασιών αερίου που διεξήγαγε πρόσφατα η ΔΕΠΑ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι χαμηλές τιμές του αερίου, οι οποίες παραμένουν πολύ χαμηλότερες από εκείνες του πετρελαίου θέρμανσης παρά το γεγονός ότι και το πετρέλαιο βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, λειτουργούν ως κίνητρο για τους καταναλωτές, με αποτέλεσμα ο αριθμός των καινούργιων συμβολαίων στην Αττική να αυξηθεί το 2015 κατά 42%.























































