Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Αγριεύει” η νομοθεσία για τις 100 δόσεις

“Αγριεύει” η νομοθεσία για τις 100 δόσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πιο αυστηρή γίνεται από τον Ιούλιο η νομοθεσία για χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι έχουν εντάξει παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουλίου όσοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση του ν. 4321/2015 για τις 100 δόσεις θα τίθενται αυτόματα εκτός της ρύθμισης αυτής εφόσον καθυστερήσουν να πληρώσουν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών οποιαδήποτε νέα οφειλή προς το Δημόσιο έχει βεβαιωθεί στο όνομά τους από τις 15 Δεκεμβρίου 2015 και μετά, καθώς επίσης και οποιαδήποτε νέα οφειλή προς το Δημόσιο θα βεβαιωθεί από δω και στο εξής.

Ουσιαστικά από τον επόμενο μήνα η απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων θα είναι πιο εύκολο να συμβεί σε όσους ενταγμένους στη ρύθμιση αυτή οφειλέτες δεν πληρώνουν εμπρόθεσμα οποιοδήποτε ποσό φόρου τους έχει επιβληθεί μετά τις 15-12-2015 ή πρόκειται να τους καταλογιστεί από δω και πέρα.

Η μόνη εναλλακτική διέξοδος που έχουν πλέον όσοι οφειλέτες είναι ενταγμένοι στη ρύθμιση των 100 δόσεων είναι να εντάξουν τη νέα οφειλή προς το Δημόσιο -πριν αυτή γίνει ληξιπρόθεσμη έστω και εν μέρει- στην «πάγια ρύθμιση» του άρθρου 43 του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ν. 4174/2013), η οποία προβλέπει τη δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης κάθε νέας οφειλής προς το Δημόσιο έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις ή σε 24 μηνιαίες δόσεις εάν πρόκειται για κάποιον έκτακτο φόρο. Στην περίπτωση αυτή, η ρύθμιση των 100 δόσεων δεν χάνεται, όμως οι οφειλέτες θα πρέπει να προσέλθουν στις αρμόδιες ΔΟΥ προσκομίζοντας ορισμένα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στην «πάγια ρύθμιση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χρέη στο Δημόσιο: Μέχρι τη Δευτέρα η τελευταία ευκαιρία επανένταξης στις 120 δόσεις

Μετεκλογικό σοκ: Αυξάνεται η φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση υποβολής μέχρι τις 31 Ιουλίου

ΑΑΔΕ: Πώς θα αναβιώσετε τις παλιές σας ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο σε 72 ή 120 δόσεις

Φοροδιαφυγή πάνω από 600.000 ευρώ από γνωστό bar εστιατόριο της Γλυφάδας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr