ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Γερμανία πούλησε την Τετάρτη 10ετή ομόλογα (bunds) μέσω δημοπρασίας με αρνητική απόδοση (-0,05%), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης του Χρέους της χώρας.
Ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι διέθεσε τίτλους 4,038 δις ευρώ του νέου 10ετούς ομολόγου του με επιτόκιο (κουπόνι) 0,00% στην τιμή 100,48 (σ.σ.: αυτό σημαίνει ότι το γερμανικό κράτος θα επιστρέψει μετά από μία δεκαετία μικρότερο ποσό από αυτό που πήρε από τους επενδυτές, καθώς η ονομαστική τιμή των ομολόγων είναι 100).
«Είναι η πρώτη φορά που ένα 10ετές ομόλογο πιάνει αρνητική απόδοση σε δημοπρασία αγοράς», δήλωσε αξιωματούχος του Οργανισμού Χρέους, προσθέτοντας ότι η ρευστότητα της αγοράς για τα bunds είναι πολύ μεγάλη και ότι οι επενδυτές προσελκύονται από την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση της Γερμανίας.
Η πρωτοφανής νομισματική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οι αυξανόμενοι πολιτικοί κίνδυνοι στην Ευρώπη, περιλαμβανομένου του Brexit, έχουν αυξήσει τη ζήτηση για τα γερμανικά ομόλογα, που θεωρούνται από τις ασφαλέστερες τοποθετήσεις στον κόσμο.























































