Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόθυμοι οι επενδυτές για αγορά ελληνικών ομολόγων – Πότε βγαίνουμε στις Αγορές

Πρόθυμοι οι επενδυτές για αγορά ελληνικών ομολόγων – Πότε βγαίνουμε στις Αγορές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διευθυντές επενδυτικών ταμείων, μερικοί από τους οποίους είχαν δανείσει χρήματα στην Αθήνα κατά την προσπάθειά της να βγει στις αγορές πριν από δύο χρόνια, σκέπτονται να αγοράσουν άλλο ένα ομόλογο το οποίο η Αθήνα σχεδιάζει να εκδώσει το ερχόμενο καλοκαίρι με στόχο να αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές.

Η μοναδική άλλη πρόσφατη έξοδος της Αθήνας στις αγορές, το 2014, δεν είχε ευδοκιμήσει: οι τιμές εκείνων των ομολόγων γρήγορα κατέρρευσαν και εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από την τιμή στην οποία είχαν πωληθεί, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένα επενδυτικά ταμεία εξακολουθούν να καταγράφουν απώλειες απ’ αυτά.

Όμως με τα πρόσφατα στοιχεία να δείχνουν πως η οικονομία της Ελλάδας βελτιώνεται και με την προοπτική το χρέος της να περιληφθεί σύντομα στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το Ρόιτερς σημειώνει πως απλώς και μόνο η εμπειρία από το παρελθόν είναι απίθανο να αποτρέψει τους επενδυτές.

“Το 2014 μοιάζει να βρίσκεται πολύ μακριά στο παρελθόν … Είναι παλιά ιστορία, κατά την άποψή μας”, λέει ο Άντριου Ουίλσον της Goldman Sachs Asset Management, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του είχε αγοράσει το 2014 ομόλογα από την Ελλάδα, τα οποία έχει έκτοτε πωλήσει.

“Πάντα πρέπει να βλέπεις μπροστά και να λες ‘ποια είναι η ευκαιρία; ποιοι είναι οι κίνδυνοι; … Αλλά αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το τι έκανες πριν από έναν χρόνο, πριν από δύο χρόνια, πριν από πέντε χρόνια”, τονίζει προσθέτοντας ότι δεν θα απέκλειε την αγορά ενός νέου ελληνικού ομολόγου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι αγορές σταθμίζουν τον κίνδυνο των αντιποίνων μετά τα χτυπήματα του Ιράν στο Ισραήλ

Λαγκάρντ σε Χατζηδάκη: Όχι στον οριζόντιο περιορισμό της χρήσης μετρητών στην Ελλάδα

Κατέρρευσε το τουρκικό χρηματιστήριο μετά τις δηλώσεις Ερντογάν υπέρ της Χαμάς

Τζεντιλόνι: «Ανησυχώ για την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη»

JP Morgan, Barclays και UBS προειδοποιούν: Φθινοπωρινή «τέλεια καταιγίδα» στις Αγορές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr