Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eurogroup: Σε δυο δόσεις η δόση των 2,8 δισ. ευρώ – Καλύπτεται το δημόσιο, μετά οι ιδιώτες

Eurogroup: Σε δυο δόσεις η δόση των 2,8 δισ. ευρώ – Καλύπτεται το δημόσιο, μετά οι ιδιώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ESM, Eurogroup,

Σε δύο δόσεις θα καταβληθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα όπως αποφάσισε το Eurogroup,κατά τη συνεδρίαση του στο Λουξεμβούργο,σήμερα Δευτέρα.

Oι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης , ενέκριναν την άμεση εκταμίευση ποσού 1,1 δισ. ευρώ, με την απόφαση για τα υπόλοιπα 1,7 δισ. της υποδόσης των 2,8 δισ. να μετατίθεται για τα τέλη του Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι η εκταμίευση του 1,1 δισ. ευρώ συνδέεται με τα 15 προαπαιτούμενα, που υλοποίησε η κυβέρνηση και το συγκεκριμένο ποσό προορίζεται για να στηρίξει τα διαθέσιμα των κρατικών ταμείων.

Το ποσό του 1,7 δισ. ευρώ που συνδέεται με τις πληρωμές του κράτους προς ιδιώτες, θα εκταμιευθεί στο τέλος του τρέχοντος μηνός.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup “δίδεται περισσότερος χρόνος για να φανούν οι επιδόσεις του Σεπτεμβρίου”.

Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος εξερχόμενος της συνεδρίασης. Όπως ανέφερε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, το Eurogroup ενέκρινε την ολοκλήρωση και των 15 προαπαιτούμενων, ωστόσο σημείωσε πως τα 2,8 δισ. θα εκταμιευθούν σε δύο δόσεις καθώς για τεχνικούς λόγους η Ελλάδα δεν έχει ακόμα προσκομίσει τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

“Η εκταμίευση των 1,7 δισ. που αντιστοιχούν στην αποπληρωμή των ληξιπροθεσμών οφειλών θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου” ανέφερε ο Ευ. Τσακαλώτος. Ο ίδιος εξήγησε πως επειδή η Ελλάδα δεν έχει κάποιες σημαντικές πληρωμές στο αμέσως επόμενο διάστημα, τα 1,1 δισ. που αντιστοιχούν στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων θα εκταμιευθούν επίσης τότε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στο έλεος της ακρίβειας αφήνει τους Ευρωπαίους το Eurogroup: Τέλος στα οριζόντια μέτρα στήριξης

Η Γερμανία έβαλε ταφόπλακα στο Ταμείο Σταθερότητας που πρότεινε ο ESM για δάνεια σε κράτη-μέλη

Τσίπρας σε Ρέγκλινγκ: Η επανεκκίνηση να συνοδευτεί με μέτρα στήριξης της απασχόλησης

Η παλιά τρόικα Γιούνκερ, Τουσκ και Ρέγκλινγκ επιστρέφει την Αθήνα

Τζεντιλόνι: Σημαντική πρόοδος της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr