Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαίνουν στο “συρτάρι” οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Μπαίνουν στο “συρτάρι”  οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διστακτικό στο να προχωρήσουν τελικώς οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2017 εμφανίστηκε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.

Το ίδιο στέλεχος εμφανίστηκε κατηγορηματικό όταν ερωτήθηκε για ενδεχόμενη αναβολή στην αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο «αποκλείεται».

Όσον αφορά δε στην 3η μεγάλη εκκρεμότητα, την απόφαση για τον υπολογισμό του φετινού επιδόματος θέρμανσης, ναι μεν έμεινε ανοικτό το ενδεχόμενο να προστεθεί και κριτήριο υψομετρικής διαφοράς, ωστόσο η τελική απόφαση, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, θα ληφθεί αφού ληφθούν υπόψη οι εισηγήσεις των υπηρεσιών του υπουργείου ως προς τις τεχνικές δυνατότητες. Εξαιρετικά πιθανό είναι πλέον το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν αλλαγές ούτε στο επίδομα θέρμανσης.

Δεν υπάρχει χρόνος

Στα τέλη κυκλοφορίας, θεωρείται πλέον δεδομένο ότι τα σενάρια για υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας βάσει ρύπων, όχι μόνο για τα ΙΧ που κυκλοφόρησαν μετά την 1/11/2010 αλλά και νωρίτερα, έχουν μπει στο συρτάρι καθώς δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια αλλαγή.

Αν τελικώς υπάρξουν τροποποιήσεις στον τρόπο υπολογισμού, αυτές θα περιοριστούν στη διεύρυνση της βάσης (σ.σ από τα τέλη κυκλοφορίας θα απαλλάσσονται τα ΙΧ που κυκλοφόρησαν μετά την 1/11/2010 και τα οποία εκπέμπουν λιγότερα από 80 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα αντί για 90 λεπτά που είναι το σημερινό όριο) αλλά και σε μικρές αυξομειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ άνω των 2000 κυβικών εκατοστών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τέλη Κυκλοφορίας: Πιθανή η παράταση πληρωμής έως το τέλος Φεβρουαρίου 2024

Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση για την πληρωμή τους

Τesla: Ανακαλεί δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα στις ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας

Ξάνθη: Καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας- Ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε αυτοκίνητα

Πώς θα δοθεί η επιδότηση έως 800 ευρώ για θέρμανση με ρεύμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr