Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταιγιστικές εξελίξεις για 182.000 εκκρεμείς συντάξεις – Τι είπε ο Πετρόπουλος

Καταιγιστικές εξελίξεις για 182.000 εκκρεμείς συντάξεις – Τι είπε ο Πετρόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχεδόν θα μηδενιστούν οι 182.000 εκκρεμείς συντάξεις με τα 859 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν, υπογράμμισε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Συγκεκριμένα είπε ότι «με την τροπολογία που εισάγεται προς ψήφιση για τη διάθεση 859.000.000 ευρώ θα καλυφθούν περίπου 102.000 συνταξιούχοι κύριας σύνταξης μέσα στο 2017».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο υφυπουργός Εργασίας απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, το 2015 εκκρεμούσαν 83.000 συντάξεις και απονέμονταν κάθε χρόνο περίπου 30.000 συντάξεις, ενώ σήμερα απονέμονται 60.000 συντάξεις κάθε χρόνο, παρά το ότι υπήρξε μείωση του προσωπικού κατά 40%.

Ο Λ. Αυγενάκης είπε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ «εκκρεμούν σήμερα 122.147 αιτήσεις για κύριες και επικουρικές συντάξεις» (60.493 κύριες συντάξεις, 61.654 επικουρικές) και ότι «έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο κρυφό χρέος από τις απλήρωτες συντάξεις», το οποίο εκτιμάται στο 1 δις ευρώ.

«Δεν έχουμε καμία πολιτική αποφυγής καταβολής συντάξεων και δεν δημιουργούμε κανένα κρυφό έλλειμμα εν αντιθέσει με εσάς», απάντησε ο Τ. Πετρόπουλος και κατηγόρησε την ΝΔ ότι «κρατούσατε πίσω συντάξεις, για να παρουσιάζετε καλύτερα στοιχεία στο οικονομικό ισοζύγιο των ασφαλιστικών φορέων».

Όσον αφορά καθυστερήσεις στο νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων ο Τ. Πετρόπουλος είπε ότι οφείλονται στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, η οποία πρέπει να δώσει τους συντελεστές για τον τρόπο υπολογισμού στον παρόντα χρόνο των εισφορών που είχαν καταβληθεί από το 2002 και μετά, προκειμένου να υπάρχει «σαφή και ορθή» αποτίμηση της παρούσας αξίας των εισφορών, με μία αναδρομή από το παρελθόν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αιφνιδιασμός Κασσελάκη: Πήγε στην εκδήλωση Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη, Αχτσιόγλου για την Κεντροαριστερά

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων για την περίοδο 22 έως 26 Ιανουαρίου

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Θα καταβληθούν μια μέρα νωρίτερα

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, επιδομάτων και εφάπαξ από 18 έως 22 Δεκεμβρίου

Οριστικό: 3% η αύξηση των συντάξεων από 1/1/2024

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr