Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο οίκος Fitch ανησυχεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι απειλή για το παγκόσμιο κρατικό χρέος

Ο οίκος Fitch ανησυχεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι απειλή για το παγκόσμιο κρατικό χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι “αμφιλεγόμενες πολιτικές” της κυβέρνησης Τραμπ για το εμπόριο και τη μετανάστευση μπορεί να επισκιάσουν τη θετική για τις επιχειρήσεις δημοσιονομική της στάση, αποτελώντας μια απειλή για το παγκόσμιο κρατικό χρέος, εκτιμά οίκος αξιολόγησης Fitch.

«Η δυνατότητα πρόβλεψης των πολιτικών των ΗΠΑ έχει υποχωρήσει, με τα καθιερωμένα διεθνή κανάλια επικοινωνίας και πρότυπα επαφών να παραμερίζονται και να δημιουργούν το ενδεχόμενο ξαφνικών, απρόβλεπτων αλλαγών στις πολιτικές των ΗΠΑ με δυνητικό παγκόσμιο αντίκτυπο» αναφέρει ο Fitch σε έκθεση που δημοσίευσε την Παρασκευή.

Ο οίκος αξιολόγησης υποστηρίζει πως μια λιγότερο σταθερή αμερικάνικη κυβέρνηση θα μπορούσε να προκαλέσει μια σειρά ανατροπών, συμπεριλαμβανομένων «αλλαγών στις εμπορικές σχέσεις» και «δηλώσεις μεταξύ των φορέων άσκησης πολιτικής που θα συμβάλλουν σε μια οξυμένη και παρατεταμένη μεταβλητότητα στα νομίσματα και στις χρηματοοικονομικές αγορές».

«Η υλοποίηση αυτών των ρίσκων θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα δυσμενές υπόβαθρο για την οικονομική ανάπτυξη, αυξάνοντας την πίεση στα δημόσια οικονομικά που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην αξιολόγηση ορισμένων κρατών» προσθέτει.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι αναλυτές του οίκου Fitch εκτιμούν ότι η οικονομική ατζέντα του κ. Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης της «τόνωσης των επενδύσεων για υποδομές στις ΗΠΑ», θα είναι θετική για την ανάπτυξη.

Εκτιμούν ωστόσο πως άλλες πολιτικές μπορεί να επισκιάσουν αυτήν την τόνωση.

«Μια ερμηνεία των τρεχουσών γεγονότων είναι πως μετά από μια αρχική πληθώρα αλλαγών για την εγκαθίδρυση ενός ουσιαστικού επαναπροσανατολισμού στην κατεύθυνση και την πρόθεση των εφαρμοζόμενων πολιτικών, η κυβέρνηση θα κατασταλάξει στην υιοθέτηση ενός πλαισίου που είναι φιλικό για τις επιχειρήσεις» σημειώνουν.

«Κατά την εκτίμηση του Fitch, η παρούσα ισορροπία ρίσκων δείχνει προς μια λιγότερο ευνοϊκή παγκόσμια έκβαση» προσθέτει.

Τα κράτη που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο είναι αυτά με «στενές οικονομικούς και χρηματοοικονομικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ, οι οποίοι μπορεί να επανεξεταστούν είτε λόγω των υφιστάμενων χρηματοοικονομικών ανισορροπιών ή αντιλήψεων για άδικα πλαίσια και πρακτικές» επισημαίνει ο Fitch.

Στα συγκεκριμένα κράτη περιλαμβάνονται ο Καναδάς, η Κίνα, η Γερμανία, η Ιαπωνία και το Μεξικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr