ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηandelsblatt: Τα “κόκκινα” δάνεια στο μικροσκόπιο των 27 ΥΠΟΙΚ της ΕΕ στη Βαλέτα

Ηandelsblatt: Τα “κόκκινα” δάνεια στο μικροσκόπιο των 27 ΥΠΟΙΚ της ΕΕ στη Βαλέτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το “κόκκινα” δάνεια σε Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο και Πορτογαλία θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση των 27 υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στη Βαλέτα της Μάλτας αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Οι τράπεζες της ΕΕ έχουν συγκεντρώσει μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 920 δισ. ευρώ. Η συνάντηση των 27 υπουργών στη Μάλτα είναι άτυπη. Δεν αναμένονται αποφάσεις, αλλά διεξοδικές και εις βάθος συζητήσεις», γράφει η Handelsblatt.

Σε εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Μάλτας, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα αναφέρεται ότι τα «κόκκινα» δάνεια αποτελούν ρίσκο για τις τράπεζες που τα έχουν στην κατοχή τους.

«Το πρόβλημα δεν αφορά ωστόσο μόνο τέσσερις χώρες, αλλά ολόκληρο τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα, ο οποίος επηρεάζεται από αυτή την αρνητική κατάσταση», σημειώνει η Handelsblatt.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κύπρος – Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Πόλεμος εντυπώσεων κατά του Μητροπολίτη που ξεσκέπασε το σκάνδαλο

Τουρκία: Δεν έχει ζητηθεί «άδεια» για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου – Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Προχωράμε κανονικά σε ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα και σε περιοχές ελλαδικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας

Ετήσιος μισθός στην Ελλάδα 18.800 ευρώ και στην Ευρώπη 41.500 – Αυτή είναι η κυβερνητική «επιτυχία»!

Ελλάδα και Κύπρος εξέδωσαν NAVTEX για το καλώδιο – Με αντι-NAVTEX απάντησε η Τουρκία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε προοπτική εκτεταμένης συμφωνίας με τη Ρωσία – Η ανθρωπιστική διπλωματία της Μελάνια Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr