ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Διεκδικούμε περισσότερους πόρους από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ

Χαρίτσης: Διεκδικούμε περισσότερους πόρους από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση διεκδικεί περισσότερους πόρους από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, καθώς και απλοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης, τους ώστε η οικονομία να ανακάμψει γρήγορα και να ευοδωθούν οι προσπάθειες να αφήσουμε πίσω μας την κρίση, επεσήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στη σύνοδο των αρμόδιων Υπουργών για την πολιτική συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στη Μάλτα.

«Κρίσιμο επίσης είναι οι πόροι να κατανέμονται όχι μόνο με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ αλλά και ποιοτικά κριτήρια, όπως πχ το ύψος της ανεργίας και η νησιωτικότητα που αποτυπώνουν περισσότερο ανάγλυφα τις ανάγκες και τα προβλήματα κάθε κράτους ή περιφέρειας», πρόσθεσε ο υπουργός ενώ τόνισε ακόμη ότι η κεντρική διαχείριση των πόρων είναι χρονοβόρα και γραφειοκρατική και επιπλέον οξύνει τις ανισότητες και υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Στη Σύνοδο, στην οποία συζητήθηκε το μέλλον των πολιτικών συνοχής μετά το 2020 ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι η πολιτική αυτή αναδεικνύεται και σε όρο ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία συγκυρία όπου οι ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις αναπτύσσονται ραγδαία και οι φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό της πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα. «Χάρη σε αυτή την πολιτική η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει τα εργαλεία και τους πόρους για την άμβλυνση των ανισοτήτων σε εθνικό, περιφερειακό και ενδοπεριφερειακό επίπεδο και προωθεί τη σύγκλιση μεταξύ κρατών μελών και περιφερειών, διασφαλίζοντας τη σταθερότητά της», τόνισε ο υπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ελλάδα έχει τον γηραιότερο στόλο οχημάτων στην ΕΕ

Η Βουλγαρία μπλοκάρει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου

Φαραντούρης για Τουρκία: Πρωτοφανές παράδοξο μία χώρα να χτυπά την πόρτα της ΕΕ και να μην αναγνωρίζει και να απειλεί κράτη-μέλη της

Τουρκία: Όλο και πιο μακριά από την ΕΕ – Σκληρό «κατηγορώ» για Δημοκρατία και «Γαλάζια Πατρίδα»

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Κύπρο αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Τουρκία όταν ήταν πρωθυπουργός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr