Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

CNBC σε επενδυτές: Μην αποκλείετε την Ελλάδα

CNBC σε επενδυτές: Μην αποκλείετε την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CNBC, Επενδυτικό Σχήμα,

Nα μην αποκλείουν την Ελλάδα καλεί τους επενδυτές το δίκτυο CNBC, σε δημοσίευμά του με τίτλο «Η ευρωπαϊκή περιφέρεια επέστρεψε από το χείλος του γκρεμού. Πού πρέπει να επενδύσετε;».

Το δημοσίευμα, επικαλούμενο οικονομολόγους, στέκεται στην Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, τονίζοντας ότι έχουν διανύσει μακρύ δρόμο από την κρίση του 2008 και πλέον συχνά αναφέρονται ως παραδείγματα χωρών, όπου οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις οδήγησαν σε οικονομική ανάπτυξη.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με το CNBC, ο επικεφαλής οικονομολόγος της επενδυτικής εταιρείας TS Lombard Κεν Βάτρετ αναφέρει πως αν κάποιος αναζητεί μία πιο ριψοκίνδυνη επιλογή η Αθήνα είναι η απάντηση, καθώς -όπως εξηγεί- σε σύγκριση με άλλες χώρες της περιφέρειας, στην Ελλάδα θα μπορούσαν να υπάρχουν καλύτερες αποδόσεις.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η Ελλάδα εφαρμόζει σταδιακά όλες τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων πιστωτών από το 2015 και οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησής έχουν αναθεωρήσει προς τα πάνω τις θέσεις τους για την Αθήνα, αναγνωρίζοντας πως οι δημοσιονομικές προοπτικές είναι βελτιωμένες και υπάρχουν σημάδια σταθεροποίησης της οικονομίας.

Το CNBC σημειώνει εξάλλου ότι το ΔΝΤ συμφώνησε τον Ιούλιο να συνεισφέρει στην Ελλάδα ποσό 1,6 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος, εφόσον η Ευρώπη παράσχει κάποια αναδιάρθρωση του χρέους, που κατά το δημοσίευμα αναμένεται να ανακοινωθεί στο προσεχές έτος.
Όπως αναφέρει το CNBC, η ελληνική κυβέρνηση καλείται να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος, αναφέροντας ως παράδειγμα την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η Ελλάδα είχε μια πολύ καλή πορεία το τελευταίο 12μηνο», σημειώνει εξάλλου ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Absolute Strategy Ίαν Χάρνετ, επισημαίνοντας ότι οι αποδόσεις των περιφερειακών ομολόγων έχουν πέσει. «Είναι στην πραγματικότητα μία από τις λίγες αγορές της Ευρωζώνης που έχει θετική συσχέτιση με το ευρώ», συμπληρώνει ο ίδιος.

Όπως προσθέτει, η Ελλάδα «έχει επίσης δει την οικονομία της να επωφελείται από τη μεγαλύτερη προσαρμογή του κόστους εργασίας στην τελευταία δεκαετία».
Ωστόσο παρατηρεί ότι τα ζητήματα χρέους παραμένουν και οποιαδήποτε εξασθένιση της οικονομικής ανάπτυξης θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία και τις αγορές.

Επικαλούμενο στοιχεία της Κομισιόν, το CNBC αναφέρει ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας προβλέπεται να φτάσει το 178,8% του ΑΕΠ της φέτος και το 174,6% το 2018.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας της Ευρώπης, το CNBC χαρακτηρίζει ασφαλή επιλογή την Ισπανία και παρατηρεί ότι υπάρχει δυναμική ανόδου στην Πορτογαλία, ενώ κάνει λόγο για «σύννεφο αβεβαιότητας» πάνω από την Ιρλανδία, λόγω του Brexit.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΠΑΣΟΚ: Ο ΟΗΕ καταρρίπτει τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για ρεκόρ ξένων επενδύσεων

Επιχειρηματικοί Άγγελοι από όλο τον κόσμο «πετούν» για την Αθήνα

Νίκος Δένδιας σε Σέρβο ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα έχει επενδύσει 2,5 δισ. στη Σερβία – Μπορούμε περισσότερα

Στρατηγικοί επενδυτές στα Ναυπηγεία Ελευσίνας η ιταλική Fincantieri και η ΟΝΕΧ

Μητσοτάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης η επένδυση της Lamda Hellix στο Κορωπί – Προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός και το brain regain

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr