Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ξένοι ηγέτες συναντούν τον Τσίπρα με επιχειρηματίες και επενδυτικά projects”

“Ξένοι ηγέτες συναντούν τον Τσίπρα με επιχειρηματίες και επενδυτικά projects”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ιταλό ομόλογό του, Πάολο Τζεντιλόνι, στην Κέρκυρα, αναφέρεται, σε σχόλιό της, η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

O υποδιευθυντής της εφημερίδας, Φεντερίκο Φουμπίνι -υποστηρικτής, στο παρελθόν, της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας- σήμερα σημειώνει: «Πώς αλλάζουν οι καιροί. Μόλις πριν λίγα χρόνια, σε κάθε σύνοδο που αφορούσε την Ελλάδα, επικρατούσε ένα κλίμα τελευταίας ευκαιρίας.

Η ανεργία και η κρίση συνεχίζουν να ταλανίζουν την Ελλάδα, αλλά το κλίμα έχει αλλάξει. Όλοι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων που πάνε να συναντήσουν τον Έλληνα ομόλογό τους, Αλέξη Τσίπρα, συνοδεύονται από επιχειρηματίες και επενδυτικά σχέδια.

Σήμερα είναι η σειρά της Ιταλίας: Ο Πάολο Τζεντιλόνι και μία πολυπληθής αντιπροσωπεία υπουργών βρίσκεται στην Κέρκυρα για διμερή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και την ομάδα του».

«Είναι η ευκαιρία για τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών σχέσεων. Οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι (Ferrovie Italiane) βάζουν την τελική υπογραφή για την αγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Είναι μία συμφωνία χαρακτηριστική αυτής της φάσης, όπως προέκυψε και από την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πριν μία εβδομάδα μετέβη στην Αθήνα με ένα αεροσκάφος γεμάτο επιχειρηματίες. Και ο ιδιωτικός τομέας κινείται, με τους ιδιοκτήτες κάποιων μεγάλων αμοιβαίων κεφαλαίων που δημιούργησαν κεφάλαια αφιερωμένα στην απευθείας επένδυση στην Ελλάδα. Μία χώρα, η οποία δελεάζει τους επενδυτές λόγω των χαμηλών τιμών, αλλά και της δυνατότητας επανάκαμψης στους τομείς των υπηρεσιών, του τουρισμού και των logistics» προσθέτει ο κ. Φουμπίνι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr