Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΟυκρανίαΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τράπεζες: Ρίχνουν επιτόκια καταθέσεων – αυξάνουν των δανείων

Τράπεζες: Ρίχνουν επιτόκια καταθέσεων – αυξάνουν των δανείων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δάνεια, Επιτόκια, Καταθέσεις, Τράπεζες,

Κέρδη μέσω επιτοκίων βλέπουν οι τράπεζες που ρίνουν τα επιτόκια καταθέσεων και αυξάνουν αυτά των δανείων!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το επιτοκιακό περιθώριο αυξήθηκε κατά 43 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στo 4,13%.

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων μειώθηκε κατά 7 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε, τον Απρίλιο του 2014, στο 1,69%.

Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων μιας ημέρας από νοικοκυριά παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 0,34%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των καταθέσεων από επιχειρήσεις παρουσίασε πτώση κατά 4 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 0,34%.

Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων από νοικοκυριά με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος μειώθηκε κατά 10 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,71%.

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 36 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 5,82%, τον Απρίλιο του 2014.

Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) αυξήθηκε κατά 20 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 14,86%.

Αντίθετα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων καθορισμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό μέχρι 1 έτος μειώθηκε κατά 12 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 7,69%.

Τον Απρίλιο του 2014, τα μέσα επιτόκια των επιχειρηματικών και επαγγελματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητα στο 7,22% και στο 9,12%, αντίστοιχα.

Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος αυξήθηκε κατά 29 μονάδες βάσης στο 6,68% για δάνεια μέχρι 250.000 ευρώ, αυξήθηκε κατά 10 μονάδες βάσης στο 5,95% για δάνεια από 250.000 μέχρι 1 εκατ. ευρώ και αυξήθηκε κατά 107 μονάδες βάσης στο 6,64% για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων για δάνεια με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης και δαμορφώθηκε στο 3,03%.

Πτώση παρουσίασε, τον Απρίλιο του 2014, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο που εφαρμόζεται στα υφιστάμενα υπόλοιπα του συνόλου των καταθέσεων, ενώ το αντίστοιχο μέσο επιτόκιο των δανείων παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο. Tο επιτοκιακό περιθώριο αυξήθηκε κατά 6 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 3,74%.

Ειδικότερα, τον Απρίλιο του 2014, το μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα των καταθέσεων από νοικοκυριά με συμφωνημένη διάρκεια έως 2 έτη μειώθηκε κατά 7 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,89%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των καταθέσεων από επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 10 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,78%.

Τα μέσα επιτόκια στα υφιστάμενα υπόλοιπα των στεγαστικών και επαγγελματικών δανείων με διάρκεια άνω των 5 ετών παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα στο 3,01% και στο 5,77% αντίστοιχα. Το αντίστοιχο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων παρουσίασε άνοδο κατά 11 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,82%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζεντιλόνι: «Ανησυχώ για την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη»

Η Μόσχα λανσάρει το ψηφιακό της ρούβλι

Προειδοποίηση για «οικονομικό τσουνάμι» που θα σαρώσει ΗΠΑ και υπόλοιπο κόσμο

Αστυνομικός πυροβόλησε Αλβανό ληστή τράπεζας στον Κολωνό

Σ. Φάμελλος: Αποδόμησε τις προγραμματικές Μητσοτάκη – Τι είπε για τον «πληθωρισμό απληστίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr