ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τουρκία: Δεν έχει ζητηθεί «άδεια» για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Προχωράμε κανονικά σε ελληνικά και
Το Abeille Marengo ξεκινά θαλάσσιες έρευνες για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου
Χακάν Φιντάν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - Πηγές ελληνικού ΥΠΕΞ: «Η εσωτερική διαχείριση από την
Κύπρος - Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Πόλεμος εντυπώσεων κατά του Μητροπολίτη που ξεσκέπασε το σκάνδαλο
Φλόριντα: Συνελήφθη ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ - Είχε στην κατοχή του υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η πρόσφατη ανταλλαγή των ομολόγων του PSI από την Ελλάδα θα την βοηθήσει να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές χρέους, προσπάθεια που θα ενισχυθεί από την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων του μνημονίου, εκτίμησε η Fitch.
«Η προσπάθεια για την επανάκτηση πλήρους πρόσβασης στις αγορές θα ενισχυθεί από την συνεχιζόμενη εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης και την προοπτική ελάφρυνσης του χρέους», είπε ο οίκος αξιολόγησης.
Αναφερόμενος στην έξοδο από το τρίτο μνημόνιο που ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Αύγουστο, σύμφωνα με το Reuters είπε, ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι δανειστές της του επίσημου τομέα, θα επιδιώξουν μία καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα ενώ εκτίμησε ότι, «δεν θα υπάρξει προληπτική γραμμή πίστωσης».
Η έκδοση ομολόγων θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ομαλοποιήσει ακόμα περισσότερο την καμπύλη των λήξεων της και να δημιουργήσει ένα μεγάλο μαξιλάρι πριν το τέλος του προγράμματος, ανέφερε ο οίκος. «Η πρόσβαση στις αγορές ίσως εξαρτηθεί από το εάν οι προσδοκίες για ελάφρυνση χρέους από την πλευρά του επίσημου τομέα επιβεβαιωθούν. Αυτό εξαρτάται από την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος».
Αφού αναφέρεται στην τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς για την τρίτη αξιολόγηση το Σάββατο, επισημαίνει ότι: «Αυτό υποστηρίζει την άποψή μας ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς το μέγεθος της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας που προκαλούσαν στο παρελθόν οι αξιολογήσεις. Οι πολιτικοί κίνδυνοι για την εφαρμογή του προγράμματος φαίνεται να έχουν υποχωρήσει μετά την νομοθέτηση, τα τελευταία χρόνια, μίας σειράς αντιλαϊκών μέτρων (για το 2019-2020) χωρίς να χάσει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία, ανέφερε.























































