Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς θα φτιάξει τον Σκορπιό ο Ριμπολόβλεφ – Τι λέει σύμβουλος της οικογένειας του Ρώσου

Πώς θα φτιάξει τον Σκορπιό ο Ριμπολόβλεφ – Τι λέει σύμβουλος της οικογένειας του Ρώσου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ανάπλαση του Σκορπιού από τον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, το Ρώσο κροίσο με προσωπική περιουσία 7,4 δισ. ευρώ θα αποτελέσει το πρώτο μεγάλο έργο ανάπτυξης που θα υλοποιηθεί σε ιδιωτικό νησί στην Ελλάδα.

Έως σήμερα το, κατά καιρούς, ισχυρό ενδιαφέρον ολιγαρχών για επενδύσεις σε ιδιωτικές νησίδες, δεν έχει συνοδευτεί με έργα. Το τρίπτυχο πολεοδομία, αρχαιολογία και δασαρχείο αποδεικνύεται διαχρονικά ισχυρότερο σε σχέση με όσους επιδιώκουν να τοποθετήσουν χρήματα στην Ελλάδα.

Ωστόσο, στην περίπτωση του Σκορπιού, της νησίδας του Ιονίου που έχει συνδεθεί με τον Αριστοτέλη Ωνάση, φαίνεται ότι η επένδυση, που ενδέχεται να ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ, έχει δρομολογηθεί.

Αυτό μετά και την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας Μυκήναι (συμφερόντων Ριμπολόβλεφ), αρχικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έγκρισή της δεν σηματοδοτεί παρά την έναρξη της διαδικασίας εξασφάλισης των απαιτούμενων αδειών.

Τι θα αλλάξει

Μιλώντας στο Capital.gr ο σύμβουλος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ Σέργκεϊ Σερνίτσιν σημειώνει ότι οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο Σκορπιό θα έχουν ως απόλυτη προτεραιότητα τη διατήρηση της κληρονομιάς της οικογένειας Ωνάση.

Αυτό είναι, ήδη, διακριτό στην ανακαινισμένη ροζ βίλα (pink house) του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τζάκι, όπου ορισμένα από τα προσωπικά αντικείμενα του Έλληνα εφοπλιστή διακοσμούν το πέτρινο οίκημα.

Όπως εξηγεί ο Σερνίτσιν, το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει την υλοποίηση υπερπολυτελούς ξενοδοχείου 48 κλινών με δύο μεζονέτες και την ανάπτυξη τεσσάρων ακόμη μεζονετών κοντά στη ροζ κατοικία.

Ακόμη θα ανακαινιστεί πλήρως το ανατολικό παραθαλάσσιο κτήριο, το οποίο θα μετατραπεί σε privé ξενοδοχείο για τους καλεσμένους του Ριμπολόβλεφ. Στο τελευταίο επίπεδό του θα κατασκευαστεί πισίνα και θα δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις δίπλα στην παραλία.

Η επιφάνεια που θα δομηθεί θα είναι 9.700 τετραγωνικά μέτρα και θα καταλαμβάνει, μαζί με τα υφιστάμενα κτήρια, συνολικά 13.733 τ.μ. Ο Ρώσος ολιγάρχης έχει δυνατότητα δόμησης συνολικά 50.594,71 τ.μ., αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν σχέδια για αξιοποίηση του συνόλου της επιτρεπόμενης δομήσιμης επιφάνειας στο νησί με έκταση 830 στρεμμάτων, όπως αναφέρει ο Σερνίτσιν.

Εάν δεν υπάρξουν προσκόμματα, οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2018, αναμένεται να ολοκληρωθούν ύστερα από δύο χρόνια και ο προϋπολογισμός τους θα ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ.

“Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, τη δεδομένη χρονική στιγμή, για πώληση των μεζονετών που θα αναπτυχθούν, οι οποίες δεν θα ξεπεράσουν, συνολικά, τις έξι” διευκρινίζει ο σύμβουλος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ που συνηθίζει να επισκέπτεται τον Σκορπιό από τα τέλη Μαΐου έως τον Σεπτέμβριο.

Το έργο, όπως αναφέρει ο ίδιος, θα δημιουργήσει δεκάδες θέσεις εργασίας, ενώ θα εφαρμοστεί η πλέον φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ αγόρασε τον Απρίλιο του 2013 τον Σκορπιό έναντι τιμήματος που φέρεται να ξεπέρασε τα 100 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr