Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Washington Group: Προς έξοδο από το ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ – Δεν τα βρήκε με τη Γερμανία

Washington Group: Προς έξοδο από το ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ – Δεν τα βρήκε με τη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χωρίς αποτέλεσμα, παρά την πρόοδο που καταγράφηκε, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Washington Group σχετικά με το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αλλά και τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο πρόγραμμα.

Η σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου της G7 στον Καναδά.

Παρόλο που Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είπαν ότι σημειώθηκε κάποια πρόοδος στις συζητήσεις, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο ύψος της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους την στιγμή που τα χρονικά περιθώρια για την συμμετοχή του ΔΝΤ είναι πλέον ελάχιστα.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς καλείται να λύσει μία πολύ δύσκολη εξίσωση. Να βρει δηλαδή έναν τρόπο που θα επιτρέπει την πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, όπως ζητεί το γερμανικό Κοινοβούλιο για να δώσει την έγκρισή του στην τελευταία εκταμίευση, και από την άλλη, η ελάφρυνση του χρέους που θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του Ταμείου να μην είναι απαγορευτική και πάλι για το Κοινοβούλιο.

Από την πλευρά του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει ακόμη σε θέσεις που απέχουν πολύ από αυτές της Γερμανίας, καθώς θεωρεί ότι το ύψος της ελάφρυνσης του χρέους θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερο για να το καταστήσει βιώσιμο, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να γίνει μία επιμήκυνση των πληρωμών των δανείων του δεύτερου προγράμματος (ΕFSF) για 10-15 χρόνια τουλάχιστον.

Συγχρόνως ζητεί ο μηχανισμός ελάφρυνσης του χρέους να τίθεται σε λειτουργία απολύτως αυτόματα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει, σε κλειστό κύκλο συνομιλιών, τους αρχηγούς κρατών της G7 που θα συναντηθούν, επίσης στον Καναδά, στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr