ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανός υπουργός Οικονομικών: Δεν θα χρεοκοπήσει η Ιταλία

Γερμανός υπουργός Οικονομικών: Δεν θα χρεοκοπήσει η Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ιταλία, Όλαφ Σολτς,

Καθησυχαστικός για την ιταλική κρίση εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής του γερμανικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ZDF και παρά το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση συμμαχίας στη Ρώμη ξεκαθάρισε πως ετοιμάζεται για σκληρές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την οικονομική πολιτική και το χρέος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σολτς,αναγνώρισε ότι σαφώς η Ιταλία είναι αντιμέτωπη με προκλήσεις, όπως το υψηλό δημόσιο χρέος της, αλλά επέμεινε πως είναι αισιόδοξος διότι οι περισσότεροι Ιταλοί έχουν φιλοευρωπαϊκή στάση.

«Είμαι πολύ σίγουρος ότι η Ιταλία δεν θα χρεοκοπήσει», δήλωσε ο Σολτς και πρόσθεσε ότι θεωρεί «λίγο ανεύθυνο» οι Γερμανοί να εστιάζουν την προσοχή τους στις δυνητικές κρίσεις στην Ευρώπη εξαιτίας των πολιτικών που έχει εξαγγείλει ότι θα εφαρμόσει η νέα ιταλική κυβέρνηση.

«Νομίζω ότι μπορούμε να διατηρήσουμε μια ψύχραιμη άποψη για αυτό», είπε.

Ο Σολτς επέμεινε στο ότι δεν περιμένει η Ιταλία να κηρύξει στάση πληρωμών ή να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Επαφίεται στην κυβέρνηση και στον λαό της Ιταλίας να πάρουν αποφάσεις για τον δρόμο που θα πάρει η χώρα, συνέχισε, και το σημαντικότερο είναι να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ουκρανία και μεταναστευτική πολιτική στο στόχαστρο μετά τη νίκη της γερμανικής Ακροδεξιάς στις κάλπες

ΕΛ.Α.Σ.: Ο νεοφιλελευθερισμός εγκυμονεί την Ακροδεξιά – Μόνο η κοινωνική δικαιοσύνη μπορεί να αναχαιτίσει το χάος

«Η συμφωνία της Μέκκας δεν πρόκειται για μια δεσμευτική συμφωνία» – Χάος στη Μέση Ανατολή – Όλοι οι Άραβες μιλάνε με τους Ισραηλινούς και ο καθένας μόνος του

Εκλογές στη Γερμανία: Ήττες Μερτς σε Μεκλεμβούργο και Βερολίνο, με πρωτιές AfD και Αριστεράς

Πέθανε σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr