ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Τρώει ξύλο» η τουρκική οικονομία μετά τη νίκη Ερντογάν

«Τρώει ξύλο» η τουρκική οικονομία μετά τη νίκη Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ενθουσιασμός που πυροδότησε η νίκη Ερντογάν στις τουρκικές αγορές δεν κράτησε πολύ.

Λίγο μετά τις 14.00 ώρα Ελλάδος η λίρα, που είχε επιδοθεί σε ράλι το πρωί της Δευτέρας, βρίσκεται υπό πίεση, ενώ το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης έχει χάσει το σύνολο των κερδών του.

Το τουρκικό νόμισμα ανατιμήθηκε νωρίτερα έως και 3% έναντι του αμερικανικού, στις 4,5375 λίρες ανά δολάριο.

Από τις 11.00 το πρωί τα κέρδη άρχισαν να περιορίζονται και το μεσημέρι η εικόνα άλλαξε άρδην, με την ισοτιμία στις 4,71 λίρες ανά δολάριο.

Στην αγορά μετοχών ο δείκτης BIST 100, που λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης έκανε «άλμα» 3,7%, με οδηγό τις τράπεζες και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, είναι πλέον σχεδόν αμετάβλητος στις 95,818 μονάδες.

Στην αγορά κρατικού χρέους η εικόνα είναι μεικτή.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου βαίνει αυξανόμενη, στο 16,38% έναντι κλεισίματος στο 16,29% την Παρασκευή. Ωστόσο η απόδοση του διετούς ομολόγου υποχωρεί στο 18,98% από 19,18%.

Οι επενδυτές υποδέχονται με ανακούφιση από τη μία την προοπτική για μία ομαλή συνεργασία ανάμεσα στον πρόεδρο και τη νέα Βουλή της χώρας.

Ενδεχόμενη μετωπική σύγκρουση των δύο θεσμών θα πυροδοτούσε σοβαρές αναταράξεις στην οικονομία.

Από την άλλη είναι εμφανές ότι εξακολουθούν να ανησυχούν για την επιμονή στα Erdoganomics, τα οποία οδηγούν την οικονομία σε υπερθέρμανση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση ALCO: Δημοφιλέστερος υπουργός ο Νίκος Δένδιας – Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά

Το Ισραήλ φοβάται ότι η ανασυγκρότηση του συριακού στρατού μπορεί να δημιουργήσει μια νέα περιφερειακή δύναμη

Για γέλια οι «πειρατές του Αιγαίου» – Τούρκοι στεριανοί παριστάνουν τους θαλασσοκράτορες στα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη

Η Τουρκία «έκλεισε» κρατική τράπεζα του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη επειδή φοβάται κυρώσεις των ΗΠΑ

Ο ΟΗΕ δεν ασχολείται με την Τουρκία που κατέχει το 5% της Συρίας αλλά με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr