ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ωρολογιακή βόμβα» για την Τουρκία τα δάνεια ενεργειακών εταιριών 51 δισ. δολαρίων

«Ωρολογιακή βόμβα» για την Τουρκία τα δάνεια ενεργειακών εταιριών 51 δισ. δολαρίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Ενέργεια, Τουρκία,

Στο ζήτημα των δανείων ενεργειακών εταιρειών της Τουρκίας σε ξένο νόμισμα με φόντο την πτώση στην ισοτιμία της λίρας, στέκεται το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του, κάνοντας λόγο για «ωρολογιακή βόμβα».

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, αντιμέτωπη με τη «βουτιά» της λίρας η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας κάλεσε τον περασμένο μήνα το κοινό να δανείζεται στο νόμισμα που πληρώνεται.

Η προειδοποίηση αυτή, όμως, ήρθε σύμφωνα με το Bloomberg πολύ αργά για τις ενεργειακές εταιρείες της χώρας.

Το πρακτορείο παρατηρεί πως, καθώς η λίρα υποτιμάται ταχύτερα από τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος, ορισμένες τουρκικές εταιρείες παραγωγής ενέργειας καταγράφουν ετήσια κέρδη χαμηλότερα από τα ποσά που πρέπει να δώσουν για την αποπληρωμή των δανείων τους σε ξένο νόμισμα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας Τουρκίας, την οποία επικαλείται το Bloomberg, από τα 95 δισ. δολάρια που έχουν επενδυθεί στον κλάδο από το 2003, το χρέος που πρέπει να αποπληρωθεί φτάνει τα 51 δισ. δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυστριακή μελέτη: Η Τουρκία αποστασιοποιείται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα αλλά ενισχύει τους δεσμούς της με τη Χαμάς

Χακάν Φιντάν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» – Πηγές ελληνικού ΥΠΕΞ: «Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»

Το Abeille Marengo ξεκινά θαλάσσιες έρευνες για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Τουρκία: Δεν έχει ζητηθεί «άδεια» για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου – Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Προχωράμε κανονικά σε ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα και σε περιοχές ελλαδικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας

Πρωτιά της Ελλάδας στην ΕΕ στις ανατιμήσεις φυσικού αερίου, τρίτη θέση στο ρεύμα τον Οκτώβριο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr