Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φορολογικές Δηλώσεις: Εξαιρετικά απίθανη μια νέα παράταση

Φορολογικές Δηλώσεις: Εξαιρετικά απίθανη μια νέα παράταση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προβληματισμένος για το περίπου 1 εκατομμύριο φορολογικές δηλώσεις που δεν έχουν ακόμα υποβληθεί εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Τσαβδάρης, τη στιγμή που η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η προσεχής Δευτέρα 14 Ιουλίου.

«Μας προβληματίζει πάρα πολύ το θέμα το γιατί οι φορολογούμενοι δεν υποβάλουν δηλώσεις» είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Τσαβδάρης, χαρακτηρίζοντας ωστόσο ως εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο είναι να υπάρξει και νέα παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Ενδεικτικά της απροθυμίας των φορολογουμένων είναι τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Τσαβδάρης όσον αφορά τον ρυθμό υποβολής δηλώσεων την περασμένη εβδομάδα. Τη Δευτέρα υποβλήθηκαν 118.000 δηλώσεις, την Τρίτη 105.000, την Τετάρτη 104.000, την Πέμπτη 96.000 και την Παρασκευή 83.000 «και αυτά είναι κάτω από το μισό της δυναμικής του συστήματος» παρατήρησε ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ερωτηθείς τι θα γίνει σε περίπτωση που δεν υπάρξει έγκαιρη υποβολή δηλώσεων ο κ. Τσαβδάρης απηύθυνε αρχικά κάλεσμα στους φορολογούμενους «να κάνουν μια προσπάθεια» προσθέτοντας πως «δεν εξετάζουμε πώς θα χάσουμε τη μάχη, πάμε να κερδίσουμε τη μάχη» αν και εκτίμησε ότι το πιθανότερο είναι να υπάρξουν πρόστιμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι ώρες στις οποίες το φορτίο είναι χαμηλό και είναι πολύ πιο άμεση η ανταπόκριση του TAXIS είναι μέχρι τις 9:30 το πρωί, από τις 14:00 μέχρι τις 17:00 ή μετά τις 21:30 το βράδυ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι νέες ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και ανάρτησης ΕΝΦΙΑ

Ποιοι φορολογούμενοι δεν θα αναγκαστούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση υποβολής έως τις 31 Αυγούστου

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση υποβολής μέχρι τις 31 Ιουλίου

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 29 Ιουλίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr