Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συζήτησε με τους Έλληνες τραπεζίτες ο Γενς Βάιντμαν

Τι συζήτησε με τους Έλληνες τραπεζίτες ο Γενς Βάιντμαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Γεύμα εργασίας παρέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νικόλαος Καραμούζης, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΤ στον κεντρικό τραπεζίτη της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, ο οποίος επισκέφθηκε τη χώρα μας μετά από πρόσκληση των τραπεζιτών.

Στη διάρκεια της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των ελληνικών τραπεζών μελών της ΕΕΤ, οι επικεφαλής των Συντονιστικών Επιτροπών της ΕΕΤ και η Γενική Γραμματέας αυτής, συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων όπως, μεταξύ άλλων, η βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών, το οικονομικό και επιχειρηματικό κλίμα, οι προοπτικές ανάπτυξης και η πρόοδος που έχει συντελεστεί στο τραπεζικό σύστημα για την αντιμετώπιση των σοβαρών προκλήσεων που κληροδότησε η κρίση.

Στο «τραπέζι» των τραπεζιτών και αξιωματούχων τέθηκε επίσης η αποκατάσταση της λειτουργίας του εγχώριου τραπεζικού συστήματος και οι πρωτοβουλίες των συστημικών τραπεζών προς αυτή την κατεύθυνση, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ανοιγμάτων.

Έγινε δε σαφές ότι, μετά την έξοδο από τα προγράμματα προσαρμογής, προέχει η αποκατάσταση και διατήρηση της εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η εξασφάλιση της πλήρους και απρόσκοπτης χρηματοδότησής της από τις αγορές, καθώς και η διαμόρφωση των αναγκαίων προϋποθέσεων επίτευξης ισχυρής, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης μέσα σε ένα πλαίσιο δημοσιονομικής σταθερότητας, χρηματοπιστωτικής ευρωστίας και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr