Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο σοκ για Ερντογάν: H Fitch υποβάθμισε τέσσερις τουρκικές τράπεζες

Νέο σοκ για Ερντογάν: H Fitch υποβάθμισε τέσσερις τουρκικές τράπεζες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε την Τρίτη στην υποβάθμιση τεσσάρων τουρκικών τραπεζών, της Anadolubank AS και της Fibabanka Anonim Sirketi (Fiba) σε B+ από BB-, της Sekerbank T.A.S. (Seker) σε B από B+ και της Odeabank A.S. (Odea) σε B από BB-.

Παράλληλα, ο οίκος υποβάθμισε τα Viability Ratings (VRs) των τεσσάρων τουρκικών τραπεζών, ενώ έχει θέσει αρνητικά outlooks στις αξιολογήσεις.

Οι υποβαθμίσεις -αναφέρει η Fitch- αντανακλούν τους αυξημένους κινδύνους για την απόδοση των τραπεζών, την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού, την κεφαλαιοποίηση, τη ρευστότητα και τα χρηματοδοτικά προφίλ μετά την πρόσφατη περίοδο μεταβλητότητας της αγοράς, καθώς και τον αυξημένο κίνδυνο σκληρής προσγείωσης για την οικονομία και επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος.

«Οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα παραμένουν σημαντικοί δεδομένης της μη προβλεψιμότητας του πλαισίου πολιτικής και των μεγάλων αναγκών εξωτερικής χρηματοδότησης της Τουρκίας» προσθέτει η Fitch.

Εξάλλου, οι αρνητικές προοπτικές των τραπεζών αντανακλούν το ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης του λειτουργικού περιβάλλοντος, γεγονός που θα μπορούσε να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στα οικονομικά των τραπεζών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση των καρτέλ – Πώς μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Μητσοτάκης: Με την Τουρκία έχουμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ διαφορά – ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα

Στις 11/02 ο Μητσοτάκης στην Άγκυρα – Συνάντηση με Ερντογάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr