Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κλείδωσε η μείωση του ΕΝΦΙΑ – Πότε θα γίνουν οι μειώσεις και ποιους αφορούν

Κλείδωσε η μείωση του ΕΝΦΙΑ – Πότε θα γίνουν οι μειώσεις και ποιους αφορούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και 50% αναφέρθηκε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στην ΕΡΤ, παρουσιάζοντας τον τρόπο που θα γίνει η εν λόγω μείωση.

Όπως είπε, το 2019 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μείωση, κατά 30%, στις μικρές περιουσίες, προσδιορίζοντας αυτές σε αξία (τουλάχιστον) έως 60.000 ευρώ.

Εν συνεχεία, το 2020 θα έρθει η δεύτερη μείωση, κατά 50%, σε περιουσίες με αξία έως 250.000 ευρώ.

Οι μειώσεις, όπως είπε χαρακτηριστικά, θα «σβήνουν» σε μεγαλύτερες αξίες περιουσίας και δεν θα είναι οριζόντιες.

«Κλείδωσε» ο νέος τρόπος υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ για το 2019

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Naftemporiki.gr, «κλείδωσε» ήδη ο νέος τρόπος υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ για το 2019 μετά και τις επαφές που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα με τα κλιμάκια των Θεσμών.

Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για το αν υπάρχει ή όχι ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος κατά το επόμενο έτος -ούτως ή άλλως η μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι πολύ μπροστά στη λίστα με τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης- θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, η οποία θα προβλέπει τα εξής:

1. Θεσπίζεται νέα κλίμακα υπολογισμού του τελικού ΕΝΦΙΑ. Η κλίμακα αυτή θα έχει μειωτικούς συντελεστές, οι οποίοι θα εφαρμόζονται επί του τελικού ποσού της βεβαίωσης από τον κύριο φόρο.

2. Η κλίμακα θα προβλέπει τρεις μειωτικούς συντελεστές. Με ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές μέχρι το τέλος του χρόνου οπότε και θα κατατεθεί η διάταξη στη Βουλή, οι συντελεστές αυτοί θα είναι 30%, 20% και 10%. Μέσα στις επόμενες ημέρες -και μέχρι να έρθει η διάταξη στη Βουλή- το υπουργείο Οικονομικών θα «τρέξει» και άλλα σενάρια συντελεστών, ώστε να διευρύνει τον κατάλογο των ωφελούμενων, πάντοτε βέβαια στο πλαίσιο που ορίζει ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος.

3. Βάση εφαρμογής αυτών των συντελεστών θα είναι η αξία της ατομικής περιουσίας του κάθε ιδιοκτήτη. Έτσι, ιδιοκτήτης με ατομική περιουσία έως 60.000 ευρώ θα έχει έκπτωση στο τελικό ποσό της βεβαίωσης 30%. Ιδιοκτήτης με περιουσία από 60.000 έως 100.000 ευρώ θα δικαιούται έκπτωση 20%, ενώ για τις περιουσίες από τις 100.000 έως τις 150.000 ευρώ το ποσοστό της έκπτωσης θα περιορίζεται στο 10%. Για περιουσίες άνω των 150.000 ευρώ δεν θα προβλέπεται κανένα ποσοστό έκπτωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

RND: Μπίζνες πολλών δισ. ευρώ με «χρυσές βίζες» στην Ελλάδα

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Αλέξης Τσίπρας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης του Συντάγματος

Αλέξης Τσίπρας: Εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr