Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντι Μάιο: Το έλλειμμα της Γαλλίας θα αποτελέσει πρόβλημα

Ντι Μάιο: Το έλλειμμα της Γαλλίας θα αποτελέσει πρόβλημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ενέχουν τον κίνδυνο να δημιουργήσουν «ένα πρόβλημα» στις Βρυξέλλες, «εάν οι κανόνες είναι οι ίδιοι για όλους», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο .

«Εάν στη Γαλλία, οι κανόνες σχετικά με τη σχέση ελλείμματος – ΑΕΠ είναι οι ίδιοι με την Ιταλία, είναι σαφές και προφανές ότι εκεί επίσης αναμένω η Επιτροπή να ξεκινήσει μια διαδικασία» σημείωσε ο Ντι Μάιο.

«Παρακολουθούμε με προσοχή τις ανακοινώσεις που έκανε ο πρόεδρος Μακρόν χθες, διότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, αυτές οι ανακοινώσεις δεν συνάδουν με το ύψος του ελλείμματος σε σχέση με το ΑΕΠ, όπως έχει προβλέψει η Γαλλία» συνέχισε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου.

«Αυτό θα ανοίξει ένα γαλλικό πρόβλημα, έπειτα από το ιταλικό πρόβλημα, εάν οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους» επέμεινε ο Ντι Μάιο, ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων. «Εμείς δεν το ελπίζουμε αυτό, διότι το θέμα δεν είναι να αντιταχθούμε στην Ευρώπη».

«Τα όσα διεκδικούν στη Γαλλία τα κίτρινα γιλέκα, εμείς τα έχουμε εντάξει στο κυβερνητικό πρόγραμμά μας και βρίσκονται ήδη στον προϋπολογισμό μας» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, αναφέροντας μεταξύ άλλων τη μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης και τη μείωση ορισμένων φόρων σε βάρος των επιχειρήσεων.

«Εάν εμείς εκπληρώσουμε αυτές τις υποσχέσεις, θα διατηρήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους Ιταλούς. Εάν όχι, η Ιταλία και η Γαλλία θα μοιάζουν πολύ» προειδοποίησε ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr