Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Το ράλι των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών μόλις αρχίζει

Bloomberg: Το ράλι των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών μόλις αρχίζει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε χαμηλό, σχεδόν 13 ετών, εκεί που ήταν πριν από την ελληνική κρίση, αλλά και την κρίση χρέους της ευρωζώνης, βρίσκονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας ενώ είναι πιθανό να υποχωρήσουν περαιτέρω μεταδίδει το Bloomberg.

Το γεγονός αυτό αντανακλά το εξαιρετικό ράλι των ομολόγων στις παγκόσμιες αγορές, σε συνθήκες άφθονης ρευστότητας και χωρίς πληθωριστικές πιέσεις. Είναι όμως και απόδειξη της ανθεκτικότητας του εγχειρήματος του ενιαίου νομίσματος.

Όχι μόνον η Ελλάδα παρέμεινε στην ευρωζώνη, αλλά εμφανίζονται ενδείξεις σταδιακής κανονικοποίησης και προσαρμογής της οικονομίας της.

Η όλη διαδικασία υπήρξε απίστευτα οδυνηρή, συνεχίζεται και δεν είναι εγγυημένο ότι μακροπρόθεσμα θα έχει επιτυχία, όμως δείχνει ότι υπάρχει δυνατότητα οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις να υλοποιηθούν διαχρονικά.

Το πρόσφατο ράλι πυροδοτήθηκε από την απόφαση του Eurogroup να εκταμιευθεί η «δόση» του ενός δισ. ευρώ, αφού κρίθηκε πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τους όρους της πρώτης αξιολόγησης στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Το γεγονός αυτό ενδεχομένως να βοηθήσει την χώρα να δανειστεί με μικρότερο κόστος, βελτιώνοντας περισσότερο το προφίλ του χρέους της, αναφέρει το Bloomberg.

Το ράλι των μετοχών στο Χ.Α μόλις αρχίζει

Η προτίμηση των επενδυτών δεν στρέφεται μόνον προς τα ομόλογα.

Οι μετοχές θα συνεχίσουν να έχουν υψηλές αποδόσεις όσο η οικονομία ανακάμπτει και επωφελείται από τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, εκτιμά επίσης το Bloomberg.

Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει εκτοξευθεί κατά 23% φέτος, ξεπερνώντας τον Stoxx 600 και υπερβαίνοντας ακόμη και την Ιταλία.

Μέρος των κερδών οφείλεται στην στροφή προς επισφαλείς τίτλους, αλλά και στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, με την πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ να φθάνει στο 1,9% φέτος, έναντι 0,1% για την Ιταλία και 1,2% για την ευρωζώνη.

Μέχρι τώρα, ο δείκτης τραπεζών στο ΧΑ έχει αυξηθεί 40% σε ετήσια βάση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι αγορές σταθμίζουν τον κίνδυνο των αντιποίνων μετά τα χτυπήματα του Ιράν στο Ισραήλ

Η Ουκρανία θα προσπαθήσει να κρατήσει το μέτωπο μέχρι να είναι ετοιμοπόλεμα τα F-16 – Αντεπίθεση το 2025

Πώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία άλλαξε τον πόλεμο – Ανάλυση Bloomberg

Υπό πολυεθνική διοίκηση η Λωρίδα της Γάζας -ίσως ΟΗΕ- όταν ηττηθεί η Χαμάς

Κατέρρευσε το τουρκικό χρηματιστήριο μετά τις δηλώσεις Ερντογάν υπέρ της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr