ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Covid-19 γονάτισε το Ιράν και προσφεύγει στο ΔΝΤ

Ο Covid-19 γονάτισε το Ιράν και προσφεύγει στο ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο κοροναϊός Covid-19 «γονατίζει» το Ιράν, με την Τεχεράνη να ζητεί οικονομική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για πρώτη φορά από τη δεκαετία του ’60, καθώς πασχίζει να θέσει υπό έλεγχο την εξάπλωση της νόσου.

Σύμφωνα με τον Αμπντολνάσερ Χεμάτι, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του Ιράν, η χώρα ζήτησε οικονομική βοήθεια περίπου 5 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ, το οποίο έχει ήδη δεσμευθεί ότι θα έχει σε διαθεσιμότητα έως και 50 δισ. δολάρια για τη βοήθεια εκείνων των χωρών που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, κάλεσε το ΔΝΤ να επιτρέψει στην ισλαμική δημοκρατία άμεση πρόσβαση στη γραμμή διευκόλυνσης.

Μετά την Κίνα και την Ιταλία, το Ιράν είναι τρίτο παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων και θανάτων -πάνω από 400.

Η Τεχεράνη είναι ακόμη σε αναμονή της επίσημης απάντησης του ΔΝΤ, δήλωσε ο κ. Χεμάτι σε δημοσιογράφους, ενώ το Ταμείο επιβεβαίωσε ότι έλαβε αιτήματα βοήθειας από χώρες, μεταξύ των οποίων και το Ιράν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό Apache στο Ορμούζ – Η απάντηση των ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη

Τζέι Ντι Βανς: Οι ΗΠΑ κοντά σε συμφωνία με το Ιράν – «Τώρα, στο Ισραήλ μπορεί να αρέσει αυτό, μπορεί και να μην αρέσει»

«Η ιρανική απειλή θεωρήθηκε ψυχολογικός πόλεμος»: Αξιωματούχοι παραδέχονται μείζονες αποτυχίες των υπηρεσιών πληροφοριών

«Θα μπορούσατε να μείνετε μόνοι απέναντι στο Ιράν»: Αυστηρή προειδοποίηση Τραμπ προς Νετανιάχου για την κλιμάκωση

Κορυφαίος Ισραηλινός αναλυτής για το Ιράν προειδοποιεί: Το Ισραήλ κερδίζει τις μάχες, αλλά χάνει τον πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr