Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βιβλίο Δημήτρη Μηλιάκου: «Η κοινωνικοοικονομική πορεία και το βίαιο τέλος της Αγροτικής Τράπεζας»

Βιβλίο Δημήτρη Μηλιάκου: «Η κοινωνικοοικονομική πορεία και το βίαιο τέλος της Αγροτικής Τράπεζας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγροτική Τράπεζα, ΕΒΕΑ, Τράπεζες,

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ, η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Διοικητή ΑΤΕbank κ. Δημήτριου Μηλιάκου με θέμα «Η Κοινωνικοοικονομική Πορεία & Το Βίαιο Τέλος Της Αγροτικής Τράπεζας Ντοκουμέντα, Μυθεύματα, & Αναπάντητα Ερωτήματα», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Βασδέκη.

Ομιλητές ήταν ο κ. Πάνος Καζάκος, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρ. Υπηρεσιακός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, με συντονίστρια την κ. Μαρία Μαυρικάκη, συγγραφέας, πρ. στέλεχος της ΑΤΕbank.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο συγγραφέας: «… έγραψα το βιβλίο αυτό, ξεπληρώνοντας ένα ηθικό χρέος αλλά και καθήκον απέναντι στην ιστορία ενός ανεπανάληπτου θεσμού που διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στην κοινωνικοοικονομική πορεία της χώρας.

»Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο περισσότερο γίνεται αισθητή η απουσία της ΑΤΕbank.

»Σήμερα λείπει περισσότερο από ποτέ γιατί είχε καταφέρει ταυτόχρονα με τους επιχειρηματικούς στόχους να παίξει ρόλο ρυθμιστή της αγοράς, προς όφελος των πολιτών και ιδιαίτερα των αγροτών, αλλά και να συμβάλλει στην ομαλοποίηση καταστάσεων απότομης και σημαντικής αλλαγής των συνθηκών, φαινόμενα που χαρακτηρίζουν, σε ιδιαίτερο βαθμό, τα τελευταία χρόνια.

»…Τώρα έχει έλθει η ώρα να σπάσουμε το φράγμα της σιωπής για το ανεξήγητο κλείσιμο της Αγροτικής, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις (πολιτικές και κυβερνητικές) για κεφαλαιακή ενίσχυση, όπως έγινε για όλες τις τράπεζες και συνέχιση της λειτουργίας της, πολλών δε μάλλον που ήταν και εισηγμένη στο χρηματιστήριο.

»Για μένα η παύση λειτουργίας της ήταν μια ταπεινή στιγμή έσχατης παρακμής που κάποιοι κάποτε θα πρέπει να την αιτιολογήσουν πειστικά.

»Ελπίζω, σύντομα η επιστημονική έρευνα να αναδείξει, αν υπήρχε νομοτέλεια γι’ αυτή την αρνητική εξέλιξη, και αν τελικά ήταν η καλύτερη επιλογή, από κοινωνική και οικονομική άποψη, αντί της ανακεφαλαιοποίησης και της αυτόνομης πορείας της Αγροτικής…».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και μίλησαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κ. Τασούλας και η Υφυπουργός κ. Σ. Βούλτεψη.

Παρευρέθησαν η κα. Αγγελική Αλειφεροπούλου πρ. Πρόεδρος Αρείου Πάγου, οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Θανάσης Δαβάκης, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο πρώην υπουργός κ. Γιάννης Παπαθανασίου, Πρόεδρος ΕΛΠΕ, ο πρώην υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός, ο κ. Αντώνης Μπέζας, Πρόεδρος ΕΤΑΔ , ο κ. Δημήτρης Δημόπουλος, Πρόεδρος Παγκρήτιας Τράπεζας, ο κ. Θάνος Βλαχόπουλος, Γενικός Δ/ντης της Τραπέζης Πειραιώς, ο κ. Κυριάκος Κουκουλομάτης, Πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης, ο κ. Στ. Νικηφοράκης, πρώην βουλευτής, στενός συνεργάτης του αείμνηστου Κων/νου Μητσοτάκη, πρώην υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας κ. Βασ. Δρούγκας, κ.α.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Οι τράπεζες της Τουρκίας ακυρώνουν ρωσικούς λογαριασμούς υπό τον φόβο αμερικανικών κυρώσεων

Πετράλωνα: Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο τράπεζας

Φλώρινα: Θύμα «phishing» 33χρονη – 53χρονος της «άδειασε» τον τραπεζικό της λογαριασμό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr