ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
DW: Πολιτική διάσταση στο «διαζύγιο» Παρτιζάν και Ομπράντοβιτς;
Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το κράτος της Κεντρικής Ασίας, το Τουρκμενιστάν, αποστέλλει φυσικό αέριο στην Τουρκία μέσω του Ιράν, ανέφερε δημοσίευμα στα ιρανικά κρατικά Μέσα Ενημέρωσης στις 6 Μαρτίου.
Ο Υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Πακνετζάντ, ανακοίνωσε την «έναρξη» της ροής του αερίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
«Ο Πακνετζάντ επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η σύμβαση για αυτό το έργο έχει ολοκληρωθεί», σημείωσε το IRNA.
Αυτό αναμενόταν να συμβεί μέχρι την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Φεβρουαρίου.
Το Ιράν επιβεβαίωσε πλέον ότι το αέριο ρέει.
Τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης του Ιράν ανέφεραν ότι «το Τουρκμενιστάν αρχίζει να αποστέλλει αέριο στην Τουρκία μέσω του Ιράν».
Αυτή είναι μια δυνητικά σημαντική εξέλιξη, καθώς θα συνδέσει περαιτέρω την ιρανική οικονομία με την Τουρκία.
Θα δώσει επίσης στο Ιράν μοχλό πίεσης σε αυτόν τον νέο διάδρομο αερίου.
Αυτό θα επιτρέψει στο Ιράν να ελέγχει μια κρίσιμη ενεργειακή διαδρομή ανατολής-δύσης.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το Ιράν έχει επίσης επενδύσει σε έναν οικονομικό διάδρομο βορρά-νότου που θα συνδέσει τον Καύκασο και τη Ρωσία με τον Περσικό Κόλπο.























































