Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Το μνημόνιο δεν μπορεί να δώσει λύσεις

Μίχαλος: Το μνημόνιο δεν μπορεί να δώσει λύσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Μνημόνιο δεν έδωσε ούτε θα δώσει τη λύση στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, προλογίζοντας το ντιμπέιτ που διοργανώνει ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science, μεταξύ του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη.

«Είναι βέβαιο ότι το Μνημόνιο, με αυτή του τη μορφή τουλάχιστον, δεν διασφαλίζει την υπέρβαση της κρίσης. Και αυτό έχει γίνει ξεκάθαρα αντιληπτό όλα αυτά τα χρόνια. Για αυτό άλλωστε και στο σύνολό τους οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, έστω και με διαφορετικούς τρόπους η καθεμιά, επιθυμούν να μπει όσο το δυνατό πιο γρήγορα ένα τέλος στο Μνημόνιο.

Επανειλημμένα ως επιμελητηριακή κοινότητα έχουμε τονίσει ότι χρειάζεται ένα μίνιμουμ συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Όπως και έχουμε τονίσει ότι αυτή η συνεννόηση δε θα πρέπει να είναι εικονική, αλλά θα πρέπει να καταλήγει σε ένα συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας μας. Ένα σχέδιο που θα πρέπει να είναι άρτια καταρτισμένο και τεκμηριωμένο, ώστε να μην επιδέχεται αντιρρήσεων και αμφισβητήσεων από την πλευρά των εταίρων μας. Αλλά παράλληλα, θα πρέπει να είναι ένα σχέδιο που πραγματικά θα δίνει λύσεις στην οικονομία και ελπίδες στην κοινωνία για ένα καλύτερο αύριο στις δύσκολες αυτές εποχές.

Έχω την αίσθηση ότι, ταυτόχρονα, αν καταφέρουμε να επιτύχουμε αυτή τη συνεννόηση για τα αυτονόητα, θα μπορέσουμε να ασκήσουμε και εμείς τις δικές μας πιέσεις προς τους εταίρους και τους δανειστές μας για την εκπλήρωση των δικών τους δεσμεύσεων, που σήμερα επιδεικτικά δείχνουν να αρνούνται, με άλλοθι ότι δεν έχουμε εκπληρώσει στο ακέραιο ακόμη και παράλογα μέτρα που μας ζητούν.

Δεν πρέπει κατά συνέπεια να αφήσουμε την τύχη μας μόνο σε ξένα χέρια. Πρέπει να προσπαθήσουμε και εμείς οι ίδιοι από τη μια να κάνουμε την οικονομία όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται, αλλά και από την άλλη να προτείνουμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τον εξορθολογισμό λανθασμένων προτύπων, που δυστυχώς αποτελούν θέσφατα στην ενωμένη Ευρώπη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κ Μίχαλος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

Φάμελλος: Η κυβέρνηση της «αδικίας» φέρνει Ποινικούς Κώδικες για να εξευμενίσει τη φράξια Σαμαρά-Βορίδη

Βορίδης για Μητσοτάκη: «Έχει όλη την ατζέντα της Δεξιάς» – «Πολιτικό Κέντρο δεν υπάρχει»

Αλαλούμ με τη συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες – Άλλα λέει ο Μαρινάκης και άλλα ο Βορίδης

ΣΥΡΙΖΑ: Ο υπουργός Επικρατείας καταγγέλλει νομοσχέδιο ως αντισυνταγματικό και παραμένει στη θέση του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr