ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίτροπος Εμπορίου ΕΕ: Τίποτα δεν θεωρείται συμφωνημένο με τις ΗΠΑ για τους δασμούς μέχρι να συμφωνηθούν όλα

Επίτροπος Εμπορίου ΕΕ: Τίποτα δεν θεωρείται συμφωνημένο με τις ΗΠΑ για τους δασμούς μέχρι να συμφωνηθούν όλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Μάρος Σέφτσοβιτς, έκανε γνωστό ότι οι συνομιλίες μεταξύ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένων Πολιτειών, για τον κανονισμό δασμών κράτησαν σχεδόν έξι ώρες και αν σημειώθηκε πρόοδος, ωστόσο όπως τόνισε δεν επιτεύχθηκε συμφωνία.

«Χθες το βράδυ, περάσαμε σχεδόν έξι ώρες σε έναν σημαντικό τριμερή διάλογο σχετικά με τον κανονισμό δασμών που εφαρμόζει την Κοινή Δήλωση ΕΕ-ΗΠΑ μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

»Αυτή η σημαντική επένδυση χρόνου και προσπάθειας δείχνει ότι σημειώνουμε ουσιαστική πρόοδο και έχουμε ήδη επιτύχει πολλά, αν και, φυσικά, τίποτα δεν θεωρείται συμφωνημένο μέχρι να συμφωνηθούν όλα».

Ο ίδιος με μήνυμά του στην πλατφόρμα LinkedIn, έθεσε τον τριπλό στόχο του, εστιάζοντας στον σεβασμό της συμφωνίας και των δεσμεύσεων και τη διασφάλιση των ευρωπαϊκών συμφερόντων.

«Ο στόχος μου παραμένει τριπλός.

»Πρώτον, να αποδείξουμε ότι η ΕΕ τηρεί τις δεσμεύσεις της και κάνει πράξη όσα λέει.

»Δεύτερον, να εξασφαλίσουμε ένα αποτέλεσμα που να σέβεται πλήρως την Κοινή Δήλωση ΕΕ-ΗΠΑ.

»Τρίτον, να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών ενδιαφερόμενων μερών, μεταξύ άλλων εξοπλίζοντας την Επιτροπή με τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να διασφαλίζεται ότι η Κοινή Δήλωση ΕΕ-ΗΠΑ θα εφαρμοστεί πιστά και από τις δύο πλευρές», τόνισε ο κ. Σέφτσοβιτς.

Τέλος, ο Επίτροπος τόνισε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται «με στόχο την ταχεία επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος», «καλώντας παράλληλα την αμερικανική διοίκηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρανοί αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και απαιτούν επίσημη συγγνώμη του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι εάν το Ιράν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, «θα τους ανατινάξω τα πέταλα»

Ο Τραμπ προειδοποίησε τους Ιρανούς για τα Στενά του Ορμούζ: «Αν τα κλείσετε, δεν θα έχετε πλέον χώρα» – «Δεν θα καταφέρετε καν να επιστρέψετε στην αναθεματισμένη τη χώρα σας»

Νέες απειλές Τραμπ κατά της Τεχεράνης: Θα πλήξουμε το Ιράν ακόμα πιο σκληρά αν δεν συγκρατήσει τη Χεζμπολάχ

Δημοσκόπηση-σοκ στο Ισραήλ: «Νικητής του πολέμου το Ιράν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr