Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρευνα έδειξε ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τον αριθμό γεννήσεων

Έρευνα έδειξε ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τον αριθμό γεννήσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γέννα, Κλιματική Αλλαγή,

Η κλιματική αλλαγή έχει μια πληθώρα επιπτώσεων στο περιβάλλον και την ανθρωπότητα, σε διάφορα επίπεδα. Αυτή τη φορά, μία νέα μελέτη αναφέρει πως η υπερθέρμανση του πλανήτη οδηγεί σε μείωση των αριθμών γεννήσεων.

Συγκεκριμένα, η έρευνα από το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών των Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζει ότι οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να μειώνουν τη συχνότητα επιθυμίας για σεξουαλική επαφή στους ανθρώπους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ποσοστά γεννήσεων πέφτουν κατακόρυφα εννέα περίπου μήνες μετά από μία ιδιαίτερα ζεστή μέρα. Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό των γεννήσεων μειώθηκε έως και κατά 0,7 τοις εκατό σε σύγκριση με αυτό που ακολούθησε μία ψυχρή ημέρα.

Τα ευρήματα σημαίνουν ότι οι θερμότερες θερμοκρασίες οδηγούν σε μειωμένη γονιμότητα ή σε μειωμένη διάθεση για σεξ. Σύμφωνα με τους ερευνητές και τα δύο σενάρια μπορεί να ισχύουν ταυτόχρονα. Μειωμένη γονιμότητα ή διαταραχές της αναπαραγωγικής υγείας για τους άνδρες μπορεί να σημαίνει κακή ποιότητα του σπέρματος, ενώ στις γυναίκες μπορεί να σημαίνει ότι επηρεάζεται η ωορρηξία. Όσο για την μειωμένη διάθεση για σεξ, αυτό μπορεί να σημαίνει διακυμάνσεις στα επίπεδα των ορμονών και μειωμένη ερωτική ορμή, τη λεγόμενη λίμπιντο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι ημέρες με θερμοκρασία άνω των 27 βαθμών Κελσίου έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικές μειώσεις στα ποσοστά γεννήσεων περίπου οκτώ με δέκα μήνες αργότερα.

Τα ποσοστά γεννήσεων, ωστόσο, παρατηρήθηκε ότι ανακάμπτουν μερικώς μετά από δυο μήνες, σε ποσοστό 32 τοις εκατό. Αυτή η παρατήρηση μπορεί να σημαίνει ότι οι άνθρωποι προσαρμόζονται στις επιδράσεις των υψηλών θερμοκρασιών και αλλάζουν τον μήνα της σύλληψης.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες γεννήσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος έκθεσης σε επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες. Το φαινόμενο ενδέχεται να επηρεάσει ακόμη πιο σημαντικά τις αναπτυσσόμενες χώρες με ακραίες θερμοκρασίες και έλλειψη κλιματισμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική κρίση: SOS για ξηρασία και λειψυδρία στην Ελλάδα – Νωρίτερα θα ξεκινά η αντιπυρική περίοδος

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

ΟΗΕ: Μεγάλη πιθανότητα το 2024 να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

Στην Ισπανία κάνει ζέστη σαν να είναι καλοκαίρι – Έως και 30°C

Στην Κίνα κρύο ρεκόρ -40°C και ρεκόρ εκπομπών CO2

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr