Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψαράς έπιασε προϊστορικό… τέρας (εικόνα)

Ψαράς έπιασε προϊστορικό… τέρας (εικόνα)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα αλλόκοτο πλάσμα που μοιάζει με διασταύρωση χελώνας και αλιγάτορα έπιασε ένας ψαράς από την Οκλαχόμα που αναζητούσε γατόψαρα στη Λίμνη Γιουφάλα.

Ο Ντέιβ Χάρελ έμεινε με ανοικτό το στόμα όταν έπιασε το περίεργο πλάσμα βάρους 45 κιλών με την προϊστορική όψη. Το πλάσμα μεταφέρθηκε στην Υπηρεσία Διατήρησης της Άγριας Ζωής της Οκλαχόμα.

Η «ψαριά» του Χάρελ θεωρείται ότι έχει ιδιαίτερη οικολογική σημασία, καθώς πρόκειται για ένα είδος ευάλωτο στις ανθρώπινες πιέσεις που θεωρείτο ότι είχε εξαφανιστεί από την περιοχή.

Η χελώνα-αλιγάτορας πολλές φορές συγχέεται, αν και δεν θεωρείται κοντινός συγγενής, με την κοινή χελώνα του γλυκού νερού (Chelydra serpentina).

Απαντάται σε λίμνες, ποτάμια, βάλτους και άλλους υδροβιότοπους των νότιων ΗΠΑ που βρίσκονται κοντά στον Κόλπο του Μεξικού.

Η χελώνα-αλιγάτορας διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο κεφάλι και έναν κοντό και δυνατό λαιμό. Μάλιστα, έχει πολύ ισχυρά σαγόνια και μπορεί να ασκήσει πίεση τριών κιλών ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Στο καβούκι της φέρει τρεις σειρές από οστέινες προεξοχές, χαρακτηριστικό που τη διακρίνει από την κοινή χελώνα η οποία διαθέτει ένα αρκετά ποιο λείο καβούκι.

Το συγκεκριμένο είδος υπολογίζεται ότι περπατάει στον πλανήτη μας εδώ και 20 εκατ. χρόνια. Πρόκειται για σαρκοφάγο ζώο που τρέφεται με φίδια, βατράχια, ψάρια αλλά και άλλες χελώνες.

xelwna

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr