Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διέκοψε τη χρηματοδότηση της NASA στην παρακολούθηση του άνθρακα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διέκοψε τη χρηματοδότηση της NASA στην παρακολούθηση του άνθρακα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διέκοψε όλη τη χρηματοδότηση του συστήματος παρακολούθησης άνθρακα της NASA, το οποίο καταγράφει τις παγκόσμιες προσπάθειες μείωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το πρόγραμμα έλειπε από τη συμφωνία που υπογράφηκε πρόσφατα από το Κογκρέσο, λόγω «δημοσιονομικών περιορισμών και υψηλότερων προτεραιοτήτων στον προϋπολογισμό των επιστημών».

Το έργο αυτό, το οποίο κοστίζει περίπου δέκα εκατομμύρια δολάρια ετησίως, παρακολουθεί τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα της Γης, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην επαλήθευση των εθνικών μειώσεων εκπομπών, όπως απαιτείται από τη Συμφωνία του Παρισιού του 2015.

Η συμφωνία, από την οποία αποχώρησαν οι ΗΠΑ, απαιτεί σημαντικές μειώσεις των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής.

Το πρόγραμμα παρακολούθησης του άνθρακα, καθώς και τα σχετικά ερευνητικά έργα για την κατανόηση του όγκου του άνθρακα που περιέχεται στις καταβόθρες άνθρακα όπως τα δάση και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, βοηθά τις χώρες και τις πόλεις να καταγράψουν τις εκπομπές τους και προσδιορίζει τα μέσα με τα οποία οι εκπομπές μπορούν να μειωθούν.

Ο πρόεδρος ων ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στο παρελθόν εξέφρασε την άποψη ότι η κλιματική αλλαγή είναι «κινεζική απάτη», διόρισε τον Ρεπουμπλικάνο πολιτικό Τζιμ Μπράιντενσταϊν ως διοικητή της NASA.

Ο Μπράιντενσταϊν, του οποίου ο διορισμός επικυρώθηκε από τη Γερουσία τον Απρίλιο, δεν έχει επιστημονικό παρελθόν, έχει εκφράσει σκεπτικισμό σχετικά με την επιστημονική συναίνεση για την κλιματική αλλαγή και έχει ήδη προτείνει την εξάλειψη άλλων σχετικών προγραμμάτων.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει προηγουμένως ζητήσει να μειωθεί ο προϋπολογισμός της NASA για τη γεωλογία και την κλιματική επιστήμη, και επίσης έχει προτείνει περικοπή κατά 31% στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Αντ’ αυτού, ο Τραμπ έχει επιδείξει ενδιαφέρον για την επανδρωμένη διαστημική έρευνα, ζητώντας από τη NASA να στείλει αστροναύτες στον Άρη κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. Ο προϋπολογισμός του Λευκού Οίκου για το οικονομικό έτος 2019 εκφράζει αυτές τις τάσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

H 45χρονη καθηγήτρια που πιάστηκε γυμνή με μαθητή, είναι παντρεμένη με κυβερνητικό αξιωματούχο

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Την έβγαλε για φαγητό, τη σκότωσε, τη διαμέλισε με πριόνι και την έκαψε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr