Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την Παρασκευή “χτυπάνε” οι ηλιακές καταιγίδες – Τι λένε οι ειδικοί!

Την Παρασκευή “χτυπάνε” οι ηλιακές καταιγίδες – Τι λένε οι ειδικοί!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διάστημα, Ηλιακή Καταιγίδα, Ήλιος, Καιρός,

Οι δύο ηλιακές καταιγίδες που αναμένεται να μας χτυπήσουν την Παρασκευή, δεν αναμένεται να προκαλέσουν σημαντικές διαταραχές στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και στις τηλεπικοινωνίες. Αυτό ισχυρίζεται τουλάχιστον το αμερικανικό κέντρο για τις προβλέψεις του διαστημικού καιρού.

Οι δύο ηλεκτρικές καταιγίδες «θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια προβλήματα στις ραδιοεπικοινωνίες και τα σήματα GPS, καθώς και προβλήματα στην τάση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας» ανέφερε ο Τόμς Μπέργκερ διευθυντής του Κέντρου Πρόγνωσης Διαστημικού Καιρού. Αλλά «τα προβλήματα που θα επιφέρουν οι διαστημικές καταιγίδες θα είναι διαχειρίσιμα χωρίς να προκαλούν σημαντικές διαταραχές στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας» συμπλήρωσε.

Αυτές οι καταιγίδες είναι το αποτέλεσμα των δύο στεφανιαίων εκρήξεων μάζας στην επιφάνεια του ήλιου με την πρώτη να σημειώνεται το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ενώ η δεύτερη και πιο ισχυρή ακολούθησε δυο ημέρες αργότερα.

Από τις δυο διαστημικές καταιγίδες αναμένεται να δημιουργηθούν εντυπωσιακές εικόνες σε όλο τον ουρανό της Βόρειας Αμερικής στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά το βράδυ της Παρασκευής.

Το 2012, μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πέρασε στενά από τη Γη και θα μπορούσε να διαταράξει σοβαρά όλα τα ηλεκτρικά δίκτυα του «σύγχρονου πολιτισμού και να τα φέρει πίσω στο δέκατο όγδοο αιώνα» αποκάλυψε τον περασμένο Ιούλιο NASA. Η καταιγίδα, πέρασε στις 23 Ιουλίου του 2012, ήταν η πιο ισχυρή τα τελευταία 150 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεταφορά αφρικανικής σκόνης: Συστάσεις της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας

Καιρός: Έρχεται… καλοκαίρι – Η πιο ζεστή μέρα με 27°C

Λασποβροχές και αφρικανική σκόνη: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έως 24°C ο υδράργυρος

Δίδυμα άστρα γίνονται «κανίβαλοι» και καταβροχθίζουν τους πλανήτες τους

ΟΗΕ: Μεγάλη πιθανότητα το 2024 να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr