Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ευρώπη του Δία θα μπορούσε να φιλοξενεί ζωή

Η Ευρώπη του Δία θα μπορούσε να φιλοξενεί ζωή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο δορυφόρος Ευρώπη του πλανήτη Δία θεωρείται ένα από τα λίγα ουράνια σώματα του ηλιακού μας συστήματος που θα μπορούσε να φιλοξενεί ζωή, πέρα φυσικά από τη Γη.

Ο δορυφόρος Ευρώπη καλύπτεται από μια παχιά κρούστα πάγου σε όλη του την επιφάνεια, κάτω από την οποία φιλοξενεί έναν ωκεανό νερού που θεωρείται ότι περιέχει αλάτι.

Στήλες ατμού από νερό που αναδύονται από την επιφάνεια του σώματος έχουν επίσης παρατηρηθεί πολλές φορές από τους επιστήμονες.

Εντυπωσιακή λεπτομέρεια αποτελεί, επιπλέον, το γεγονός ότι η επιφάνεια του δορυφόρου φαίνεται να ανακλά την ισχυρή μαγνητική ακτινοβολία του πλανήτη Δία την νύχτα, εκπέμποντας μια φωσφορίζουσα πράσινη λάμψη.

Το φαινόμενο αυτό ενδέχεται να είναι μοναδικό στο ηλιακό μας σύστημα, καθιστώντας το ουράνιο σώμα ενδιαφέρον και άξιο μελέτης για ποικίλους λόγους.

Η NASA σχεδιάζει την αποστολή του διαστημικού σκάφους Clipper κατά το έτος 2023 ή το 2025, προκειμένου να παρατηρηθεί καλύτερα η λάμψη της επιφάνειάς του και να προσδιοριστεί η χημική της σύσταση.

Το αεροσκάφος θα διαθέτει ραντάρ ικανό να διαπεράσει την παγωμένη επιφάνεια του πλανήτη, κάμερες, όπως και ειδικά μαγνητόμετρα για τον προσδιορισμό του βάθους και της αλατότητας του ωκεανού του δορυφόρου.

Σύμφωνα με την NASA, τέλος, η έμφαση θα δοθεί στην ακτινοβολία του πλανήτη, καθώς η ακτινοβολία μπορεί να παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια για την πραγματοποίηση χημικών αντιδράσεων που απαιτούνται προκειμένου να υπάρξει ζωή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δίδυμα άστρα γίνονται «κανίβαλοι» και καταβροχθίζουν τους πλανήτες τους

NASA και Boeing κατασκευάζουν «πράσινο» επιβατηγό αεροσκάφος

Ανησυχία στον Λευκό Οίκο: Παραδέχεται ότι η Ρωσία αναπτύσσει επικίνδυνο αντιδορυφορικό όπλο

Εκτοξεύτηκε ο «Οδυσσέας» του Έλον Μασκ που φιλοδοξεί να πατήσει στη Σελήνη

Κρυμμένος ωκεανός σε μικροσκοπικό φεγγάρι του Κρόνου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr