Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι πάγοι λιώνουν ταχύτερα από ό,τι νομίζαμε

Οι πάγοι λιώνουν ταχύτερα από ό,τι νομίζαμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κλιματική Αλλαγή, Πάγος,

Η τήξη των πάγων του πλανήτη είναι πολύ ταχύτερη των προηγούμενων εκτιμήσεων, με νέα μελέτη να δείχνει ότι ο ρυθμός με τον οποίον λιώνουν οι πάγοι έχει διπλασιαστεί τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο έγκυρο περιοδικό Nature, χρησιμοποιεί στοιχεία από δορυφορικές λήψεις της ΝΑΣΑ που χρονολογούνται από το 2000.

Χάρη σε αυτά, η μελέτη υπολόγισε ότι οι πάγοι του πλανήτη ελαττώθηκαν κατά 5.073 γιγατόνους από το 2000 ως το 2019, βάρος που αντιστοιχεί σε… 553,5 εκατομμύρια Πύργους του Άιφελ.

Στην 20ετία αυτή ο ρυθμός τήξης των πάγων της Γης αυξήθηκε από 0,36 μέτρα τον χρόνο σε 0,69 μ./χρόνο, αποκαλύπτει η έρευνα.

Ο λιωμένος πάγος συμβάλλει κατά 21% στην αύξηση της στάθμης της θάλασσας που παρατηρείται από το 2000 και αντιστοιχεί σε περίπου έξι χιλιοστά παγκοσμίως.

Οι ερευνητές εντόπισαν ότι η ταχύτερη αύξηση της τήξης των πάγων παρατηρείται στην Αλάσκα, στον δυτικό Καναδά και στα βουνά των ΗΠΑ.

Στη Νέα Ζηλανδία, στην περίοδο από το 2015 ως το 2019, οι πάγοι έλιωναν με επταπλάσια ταχύτητα από ό,τι στην αρχή του αιώνα.

Το λιώσιμο των πάγων είναι μια από τις πλέον άμεσες και εμφανείς επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σύμφωνα με τους 11 επιστήμονες που συνέταξαν τη μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στην Ισπανία κάνει ζέστη σαν να είναι καλοκαίρι – Έως και 30°C

Στην Κίνα κρύο ρεκόρ -40°C και ρεκόρ εκπομπών CO2

Η ασθένεια της κλιματικής αλλαγής απειλεί και την Ελλάδα

Σπύρος Παλαιογιάννης: Είναι απολύτως παράλογο που η Ελλάδα δεν εκμεταλλεύεται τους υδρογονάνθρακές της

Η Chiesi Hellas φέρνει στο προσκήνιο τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Υγεία και τα οφέλη της βιώσιμης ανάπτυξης στη διαχείριση της Κλιματικής Κρίσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr