Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: “Εξαιρετική κινητοποίηση” από την ελληνική πλευρά για το Norman Atlantic

Δένδιας: “Εξαιρετική κινητοποίηση” από την ελληνική πλευρά για το Norman Atlantic
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για «εξαιρετική κινητοποίηση» της ελληνικής πλευράς.

Όπως τόνισε μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» στη διάθεση των ιταλικών αρχών έχουν τεθεί τρία ελικόπτερα -δυο Super Puma και ένα Σικόρσκι- ενώ και άλλα βρίσκονται σε ετοιμότητα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, δεν έχει ζητηθεί, όμως, η συνδρομή τους.

Σημείωσε ότι το βράδυ χθες επιχειρήθηκε να προσεγγίσει το ελικοπτεροφόρο Saint George το πλοίο, ώστε να μεταφερθούν έτσι οι επιβάτες, μια προσπάθεια που όμως απέτυχε.

Μετέφερε ως εκ τούτου την εκτίμηση ότι ο διαχειριστής επιθυμεί πλεόν να εντάξει όσα ελικόπτερα μπορεί στην επιχείρηση διάσωσης.

Έκανε λόγο για μεγάλη μάχη των διασωστών, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν αντίξοες με ανέμους της τάξεως των 6-7 μποφόρ ενώ πρόσθεσε ότι στην περιοχή σπεύδει η φρεγάτα Ναβαρίνο που μετακινείται με όση ταχύτητα της επιτρέπει η καταιγίδα.

«Στέλνουμε επίσης βόρεια με όση ταχύτητα επιτρέπει η καταιγίδα το πλοίο Αξιός και την πυραυλάκατο Δανιόλος για να μπορούν τα μέσα μας να ανεφοδιάζονται, έχουμε προωθήσει καύσιμα παντού όπου επιχειρούν τα ελικόπτερά μας, νομίζω ότι έχει γίνει από την ελληνική πλευρά μια εξαιρετική κινητοποίηση με λήψη όλων των πιθανών ενδεχομένων. Αυτό μπορούμε να κάνουμε, δουλεύουμε συνεχώς, ελπίζουμε να φέρουμε τους ανθρώπους μας πίσω σώους και ασφαλείς», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, στην ίδια εκπομπή ανέφερε ότι τρία νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε ετοιμότητα για περίθαλψη ασθενών, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι κρίσιμο ζήτημα παραμένει το ποια χώρα θα αναλάβει τελικά αυτή την ευθύνη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr