Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καιρός: Διαβάστε και δείτε που θα χιονίσει στην Αττική

Καιρός: Διαβάστε και δείτε που θα χιονίσει στην Αττική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Καιρός, Χιόνι,

Καιρός: Βαθμιαία βαρυσήμαντη πτώση της θερμοκρασίας και επιδείνωση του καιρού από τα νότια.

Η Αττική θα δει δύο σημαντικές εξάρσεις. Μία από το βράδυ της Τρίτης έως και το πρωί της Παραμονής με τη δυτική και βόρεια Αττική στο επίκεντρο της χιονοκαιρίας.

Η δεύτερη έξαρση αναμένεται με τον ερχομό του νέου έτους και θα είναι πιο καθαρόαιμη, με τις χιονοπτώσεις ισχυρότερες στα βόρεια του νομού όπως συνηθίζεται.

Επίσης σε αυτήν την υποτροπή αναμένεται να δούμε το πρώτο χιόνι και μέσα στην πόλη των Αθηνών, αλλά σε υγρή μορφή, οπότε δεν αναμένουμε κάτι αξιόλογο και φυσικά όχι χιονόστρωση.

map

Στον παραπάνω χάρτη επεικονίζεται με λεπτομέρεια η τελικη κατανομή χιονοπτώσεων καθώς και τα υψόμετρα που θα εμφανιστούν.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Από τις πρωινές ώρες νεφελώδης καιρός με βροχοπτώσεις κατά διαστήματα, χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά αρχικά σε πιο υψηλά υψόμετρα.

Από τις προμεσημβρινές ώρες θα αρχίζουν να κατηφορίζουν σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα βορειοδυτικά μέσα στο μεσημέρι, τα υψόμετρα που θα ξεκινάει να χιονίζει θα φτάσουν και τα 400 μέτρα στην Πεντέλη περίπου 600 – 700 μέτρα.

Από το απόγευμα θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της Δυτικής Αττικής, δυτικότερα του Θριασίου, και κυρίως γύρω από τα όρη Πατέρας – Κιθαιρώνας – Γεράνεια, όπου κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι χιονοπτώσεις θα πλησιάσουν και το Θριάσιο καθώς και τα δυτικά προάστια.

Επίσης αναμένεται να χιονίσει και στα βόρεια προάστια. Στα βορειοδυτικά μάλιστα αναμένεται οι χιονοπτώσεις να είναι ισχυρές, όπως και στην Πεντέλη και στις περιοχές κοντά της.

Στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο θα έχουμε κατά διαστήματα βροχή ή χιονόνερο.

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014 (Παραμονή Πρωτοχρονιάς)

Πριν το ξημέρωμα ισχυρές χιονοπτώσεις στη δυτική και βόρεια Αττική.

Το όριο των χιονοπτώσεων θα είναι περίπου στα δυτικά και βόρεια προάστια των Αθηνών, στα υπόλοιπα βροχή η χιονόνερο που στα νοτιότερα θα έχουν ασθενή ένταση.

Από το πρωί αναμένονται οι χιονοπτώσεις να υποχωρούν και να περιορίζονται δυτικότερα του Θριασίου και από τον βορρά προς τα υπερβόρεια, στα υπόλοιπα οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται στα 400 μέτρα και προς τα νοτιοανατολικά στα 600 – 700 μέτρα, στα υπόλοιπα θα γυρνάει το χιόνι σε βροχή.

Παραταύτα αναμένονται οι βροχοπτώσεις να ενταθούν και οι χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές.

Πρόσκαιρα ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει ύφεση έως τις πρώτες βραδινές ώρες. Μέσα στη νύχτα, ίσως κοντά στην αλλαγή του έτους, με πιο κλασσικό προσήνεμο χιονόκαιρο.

Αναμένεται υποτροπή του καιρού με τις χιονοπτώσεις να κατεβαίνουν έως τα βόρεια των Αθηνών και προς τις ορεινές περιοχές θα είναι ισχυρές.

Στα νότια πάντως ο καιρός θα είναι πιο ήπιος και με διαστήματα βελτίωσης αλλά και με χιονόνερο ή βροχή, κυρίως μετά την αλλαγή του έτους.

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015 (Πρωτοχρονιά)

Όπως όλα δείχνουν την πρωτοχρονιά θα είναι κλασσικός χιονόκαιρος Αττικής με τις χιονοπτώσεις πιο ισχυρές όσο πάμε προς τα βόρεια του νομού.

Αναμένεται πρόσκαιρα να χιονίσει και μέσα στην πόλη των Αθηνών, αλλά με υγρή μορφή και κατά διαστήματα, όσο πάμε νοτιότερα, τα διαστήματα βελτίωσης θα είναι μεγαλύτερα καθώς και οι πιθανότητες για βροχή.

Πηγή: meteoclub.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεταφορά αφρικανικής σκόνης: Συστάσεις της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας

Καιρός: Έρχεται… καλοκαίρι – Η πιο ζεστή μέρα με 27°C

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Λασποβροχές και αφρικανική σκόνη: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έως 24°C ο υδράργυρος

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr