Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξηρός: Η αστυνομία αναζητά και τρίτο σπίτι

Ξηρός: Η αστυνομία αναζητά και τρίτο σπίτι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μάχη με τον χρόνο δίνει η Αστυνομία προκειμένου να φτάσει στους συνεργούς του Χριστόδουλου Ξηρού πριν προλάβει το δίκτυο υποστήριξης που έχει αναπτυχθεί να τους εξαφανίσει, όπως είχε καταφέρει να κάνει επί έναν χρόνο για τον «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη.

Το δεύτερο σπίτι-κρησφύγετο, το οποίο είχε νοικιάσει στη Λίμνη Περαχώρας Λουτρακίου για την οργάνωση του Ξηρού η 22χρονη φοιτήτρια, ερευνήθηκε εξονυχιστικά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εκεί βρέθηκαν υλικά για την κατασκευή βομβών αλλά και δύο κλεμμένα αυτοκίνητα: ένα λευκό βαν και ένα τζιπ.

Και τα δύο μεταφέρθηκαν στην Αθήνα προκειμένου οι ειδικοί των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων να αναζητήσουν κάθε πιθανό ίχνος (αποτυπώματα, βιολογικό υλικό) που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ταυτοποίηση συνεργού του Ξηρού.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Τετάρτης, η Αστυνομία προσπαθούσε να αξιοποιήσει πληροφορίες για τον εντοπισμό και τρίτου σπιτιού που, όπως εκτιμά, βρίσκεται σε κεντρική περιοχή της Αθήνας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., άλλωστε, πιστεύουν ότι ο Ξηρός δεν βρισκόταν όλο το προηγούμενο διάστημα στη γιάφκα της Αναβύσσου, παρά το γεγονός ότι οι γείτονες τον έβλεπαν αρκετά συχνά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία πάντως και τα όσα κατέθεσε αστυνομικός που μετείχε στη σύλληψη του Ξηρού, η αρχική πληροφορία ότι κάποιος που του έμοιαζε κυκλοφορούσε σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής (Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Ανάβυσσος) είχε φθάσει στην Αστυνομία στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Κατά την ίδια κατάθεση, μάλιστα, η πρώτη φορά που εντοπίσθηκε ο δραπέτης ήταν το περασμένο Σάββατο, 3 Ιανουαρίου, οπότε και συνελήφθη.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι κατά την κατάθεση του αστυνομικού δεν έγινε προσπάθεια να τον θέσουν υπό παρακολούθηση, ώστε να καταφέρουν να συλλάβουν συνεργούς του.

Όπως φαίνεται, η Αστυνομία δεν ήθελε να πάρει το ρίσκο να εξαφανισθεί για μια ακόμη φορά ο 57χρονος, ενώ πολύ γρήγορα, από τη στιγμή που εντόπισαν στο σπίτι της Αναβύσσου την πλαστή ταυτότητα, γνώριζαν ποια ήταν η γυναίκα στη φωτογραφία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Ενδοοικογενειακή βία στην Πάτρα, στο Αίγιο και στο Μεσολόγγι

Μυστήριο με τον θάνατο βρέφους ενός έτους στην Κω – Το παιδί έφερε τραύματα, προσήχθησαν οι γονείς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr