Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το νοσηλευτικό προσωπικό στη συνταγογράφηση

Το νοσηλευτικό προσωπικό στη συνταγογράφηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημοσίευση του ΦΕΚ B 68/2015 όπου καθορίζονται οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του νοσηλευτικού προσωπικού όπου μπορούν να κάνουν συνταγογράφηση. Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, δίδεται μεταξύ άλλων και η δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού στους νοσηλευτές. O Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά ακύρωση της υπουργικής απόφασης και απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά την ακύρωση της απόφασης καθώς όπως τονίζει «αποτελεί μεγάλη προσβολή προς το ιατρικό λειτούργημα και τους πολίτες, τη στιγμή μάλιστα που προωθήθηκε πέντε ημέρες προ των εκλογών, χωρίς καν να υπάρξει συζήτηση με τα θεσμικά όργανα των ιατρών και κυρίαρχα τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, αλλά ούτε γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ».

Ο ΠΙΣ προειδοποιεί μάλιστα ότι, αν η απόφαση αυτή, που θα διαταράξει τη σχέση συνεργασίας γιατρών – νοσηλευτών με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των πολιτών, δεν ακυρωθεί άμεσα από τον υπουργό Υγείας, οι γιατροί προσφύγουν στην Δικαιοσύνη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συμπληρώνει ότι είναι «επικίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία ιατρικές πράξεις όπως η συνταγογράφηση φαρμάκων, η μέτρηση κεντρικής φλεβικής πίεσης ή η αξιολόγηση των ασθενών, να γίνονται από προσωπικό που δεν έχει την κατάλληλη επιστημονική επάρκεια».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έρευνα-χαστούκι στην κυβέρνηση για τις υπηρεσίες υγείας: Αυξάνεται συνεχώς η δυσαρέσκεια των πολιτών

Καταγγελία γιατρών ΕΣΥ: Έβαλαν ασθενή να πληρώσει απογευματινό χειρουργείο για έκτακτο περιστατικό!

Γεωργιάδης: Ιδιώτες χειρουργοί με την ομάδα τους στα δημόσια νοσοκομεία – Τέλος η Δημόσια Υγεία

Δύο θάνατοι από κοκκύτη στην Ελλάδα – Συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μη «λερωθεί» από την επιβεβαιωμένη μυστική συνάντηση Παπασταύρου και Μπρατάκου με τον Μαρινάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr