Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολλανδή τζιχαντίστρια ταξίδεψε στο Ισλαμικό Κράτος μέσω Ελλάδας – Αναζητούν συνδέσμους

Ολλανδή τζιχαντίστρια ταξίδεψε στο Ισλαμικό Κράτος μέσω Ελλάδας – Αναζητούν συνδέσμους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία γυναίκα – τζιχαντίστρια από την Ολλανδία απήγαγε τα δύο παιδιά της και ταξίδεψε στη Συρία μέσα από την Ελλάδα για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Η γυναίκα είναι τσετσενικής καταγωγής και με την πράξη της άνοιξε… λογαριασμό στη χώρα της στις υποθέσεις απαγωγής παιδιών και ένταξής τους στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Τόσο ο διαζευγμένος Ολλανδός πατέρας όσο και οι ολλανδικές αρχές δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την 33χρονη γυναίκα, η οποία δεν κατονομάζεται, να φύγει από τη χώρα. Το πιθανότερο είναι, η μητέρα με τα παιδιά της να ταξίδεψαν μέσω Ευρώπης με πλαστά διαβατήρια και με την βοήθεια ξένων στρατολογητών.

Η μητέρα και τα δύο παιδιά της, τα οποία είναι 7 και 8 ετών αντίστοιχα, διέμεναν στο Μάαστριχτ στην ανατολική Ολλανδία, αλλά δεν δώσει σημάδια ζωής από τις 29 Οκτωβρίου του περασμένου χρόνου.

Τα παιδιά φοιτούσαν σε ισλαμικό σχολείο. Ο διευθυντής τους μετά από τις συνεχιζόμενες απουσίες ειδοποίησε τον πατέρα τους. Στη φωτογραφία που ακολουθεί είναι τα δύο παιδιά της.

paidia_isis

Η γυναίκα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το πρακτορείο Reuters είχε εκτυπώσει αεροπορικά εισιτήρια για την ίδια και τα παιδιά της για πτήση με προορισμό την Ελλάδα και πλέον εκτιμάται ότι βρίσκεται στη Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοανατολική Συρία.

Εντύπωση προκαλεί στις Αρχές το γεγονός ότι κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης στο αεροδρόμιο, καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης. Για αυτό οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχαν σύνδεσμοι που τη βοήθησαν να ταξιδέψει. Το πρακτορείο Reuters δεν αποσαφηνίζει κατά πόσο οι σύνδεσμοι αυτοί θα μπορούσαν να βρίσκονται και στην ελληνική επικράτεια, όπου ηταν ο ενδιάμεσος προορισμός της τζιχαντίστριας, πράγμα το οποίο θεωρείται πολύ πιθανό έως βέβαιο.

Δεκάδες οικογένειες με παιδιά έχουν εγκαταλείψει την Ολλανδία τα τελευταία δύο χρόνια για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει καταλάβει μεγάλες εκτάσεις της Συρίας και του Ιράκ, αλλά αυτή είναι η πρώτη γνωστή υπόθεση γονέα που προβαίνει σε αυτή την κίνηση χωρίς την συγκατάθεση του άλλου γονέα.

Περίπου 12 ανήλικοι έχουν επίσης φύγει από την Ολλανδία με δική τους απόφαση για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Το ολλανδικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ανακοινώσει ότι συνολικά 180 ολλανδοί τζιχαντιστές είναι γνωστό ότι έχουν φύγει από την Ολλανδία για να μεταβούν στη Συρία.

Από αυτούς περίπου 35 έχουν επιστρέψει, ενώ 21 σκοτώθηκαν στον εμφύλιο στη Συρία που μέχρι στιγμής μετράει περισσότερους από 200.000 νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr